Counter-Strike: Global Offensive voi olla saamassa uuden Source 2 -pelimoottorin jo kahden kuukauden kuluttua, jos pelin yhteisön huhuihin uskomista.

CS:GOn vanha Source -pelimoottori on pitänyt pelin erittäin simppelinä, mutta ajan kuluessa on se alkanut kohdata FPS-ongelmia verrattuna uudempiin kilpailijoihinsa. Pelit kuten Riot Gamesin Valorant ovat saaneet Valven hereille, ja parannuksia peliin vaaditaan kilpailun kasvaessa.

Äskettäin julkaistussa videossa, Valven uutisverkoston omistaja Tyler McVicker lipsautti Source 2:n olevan tulossa noin kahden kuukauden päästä. Tätä lausuntoa tukemaan päätyi myös Nors3, joka kertoi ”luotettavien lähteiden” kertoneen hänelle uuden pelimoottorin olevan matkalla.

Vaikka spekulaatio ei tule pelaajille välttämättä yllätyksenä – huhujen olleen ilmoilla jo vuosia – saattaa pelimoottorin päivitys olla nyt lähellä todellisuutta.

Kaksi kuukautta eteenpäin asettaa meidän juuri alkuperäisen ESL One Rio Major -turnauksen aikataulun jälkeiseen aikaan. Voisi kuvitella, että Source 2:n julkaisu olisi ajoitettu juuri siten, ettei se häiritsisi Major-turnauksien pelaamista.

CS:GO pitää jo nyt sisällään aspekteja uudesta Source 2 -pelimoottorista. Vaikka pelinsisäisiin asioihin se ei vielä vaikuta, oli pelin panoraama UI -päivitys vuoden 2018 alussa ensimmäinen askel kohti uutta pelimoottoria.

Panorama UI -päivitys oli ensimmäinen asia, mitä Source 2:sta lisättiin peliin. (Kuva: Valve)

Tämän jälkeen useat tietovuodot ovat varmistaneet muutosten olevan matkalla. Huhtikuussa 2020 julkaistu Dota 2 -päivitys piti sisällään koodinpätkiä uudesta CS:GOn pelimoottorista.

Valve ei ole julkisuuteen vielä asiasta virallista lausuntoa antanut. Vihjeet kuitenkin antavat olettaa uuden pelimoottorin saapuvan tämän vuoden aikana.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Dexerto.

Eurheilu.org on myös Discordissa! Liity keskusteluun osoitteessa: discord.gg/znGMa7r

Lähteet: Dexerto/Twitter, Kuva: Valve