Aleksi ”Aleksib” Virolaisen OG-joukkue kohtasi saksalaisen BIG:n cs_summit 6 RmR-turnauksen finaalikarsinnassa.

BIG kruunattiin voittajaksi kartoin 1-2 (Dust2 7-16, Inferno 16-9, Mirage 5-16).

Ottelu alkoi BIG:n karttavalinnalla Dust2.

OG aloitti vahvasti kartan, saaden 6-0 johtoaseman vaivatta. OG:n otteista lipsui yksi kierros, ennenkuin OG palasi voiton makuun. 7-1 tilanne oli eurooppalaisjoukkueelle erinomainen lukema, mutta BIG tainnutti OG:n täysin. Puolten vaihtuessa BIG oli saanut 7 kierrosta peräkkäin, taaten 7-8 tilanteen saksalaisten eduksi.

BIG ei antanut edes siimaa OG:lle, vaan jatkoi tajutonta performanssiaan CT-puolella, ja voitti kahdeksan kierrosta peräkkäin. Tässä hetkessä OG oli hävinnyt 15 kierrosta peräkkäin. Kartta päättyi nöyryyttävään 7-16 saksalaisvoittoon.

OG:n valitsi kartakseen Infernon.

Eurooppalaisjoukkue avasi kartan pistoolikierrosvoitolla asettaen tilanteen 3-0 johtoon. BIG vastasi yhdellä kierroksella, kunnes OG iski jarrut kiinni. Eurooppalaisjoukkue eteni 8-3 johtoasemaan. OG jatkoi johtoasemaansa 10-3 tilanteeseen, kun BIG voitti retake-tilanteen, muttei kerennyt purkaa pommia. Tilanne puolten vaihtuessa oli 11-4 OG:n eduksi.

BIG voitti toisen pistoolikierroksen, ja saivat tuhottua OG:n ekonomian usean kerran. OG sai ensimmäisen CT-puolen kierroksen 12-9 tilanteessa, ja seuraava kierrosvoitto sai BIG:n käyttämään kaiken rahansa seuraavalle ostokierrokselle. OG piti tästedes puhtaan tuloksen, ja voitti karttansa 16-9.

Finaalikarsinta huipentui viimeiseen karttaan, joka valikoitui olemaan Mirage.

Eurooppalainen OG aloitti jälleen pistoolikierrosvoitolla. Johto venyi 4-0 etumatkaan, mutta BIG:n Florian ”syrsoN” Rische voitti tärkeän 1v1 tilanteen OG:n Mateusz ”mantuu” Wilczewskiä vastaan. BIG voitti seuraavat kierrokset erittäin niukasti, sillä jokaisella kierrosvoitolla elossa olevia saksalaisia oli vain yksi. BIG sai ekonomiansa rullaamaan OG:n joutuessa ensimmäiselle ekokierrokselle 4-4 tilanteessa. Saksalaiset jatkoivat vahvaa puolustusta koko puoliskon ajan, päättäen puoliskon 4-11 johtoasemassa.

OG voitti seuraavankin pistoolikierroksen, mutta BIG murksasi OG:n unelmat jo heti seuraavalla kierroksella vahvalla Tec-9 -ostolla. BIG eteni karttapisteeseen vaivattomasti. Kartta päättyi ilman OG:n kierrosvoittoja 5-16.

OG voitti 1750 RmR-pistettä ja 17 000 dollaria kolmannesta sijasta cs_summit 6 -turnauksessa.

BIG kohtaa huomenna sunnuntaina Team Vitalityn cs_summit 6:n finaalissa. Team Vitalityllä on yhden kartan etumatka Best-of-5 ottelussa, sillä he ovat päässeet finaaliin ylemmästä sarakkeesta.

Eurheilu.org on myös Discordissa! Liity keskusteluun osoitteessa: discord.gg/znGMa7r