Elektroninen urheilu kasvaa parhaillaan räjähdysmäisesti, niin fanien, joukkeuiden, kuin lajin ympärillä pyörivän rahankin osalta. Useiden pelien kohdalla puhutaan vuosittain jo miljardeista dollareista. G2 Esportsin omistaja Carlos ”Ocelote” Rodriquez kertoi ranskalaiselle L’Equipe lehdelle mietteitään sekä oman organisaationsa, että koko eSportsin tulevaisuudesta.

G2 Esportsilla on kokoonpanoja useissa peleissä, yksi euroopan johtavista joukkueista League of Legends EU LCS liigassa, sekä tietenkin erittäin vahva CS:GO tiimi. Myös suomalaisten vähemmän tuntemassa Vaingloryssa G2 on pärjännyt erittäin hyvin.

G2:en hyvästä menestyksestä huolimatta Ocelote ei tunne olevansa vielä lähellekkään valmis organisaationsa kanssa. Hänen mukaansa useat urheiluseurat ovat huomioineet organisaation menestyksen ja ennustaneet tälle jopa Real Madridin kaltaista menestystä. Real Madrid on tunnettu yhtenä jalkapallohistorian kovimmista joukkueista ikinä.

Ocelote kuitenkin kommentoi ranskalaislehdelle, että perinteiset urheiluseurat eivät täysin ymmärrä eUrheilu-markkinoita, sekä joukkueiden tasoa. Urheiluseurat, kuten Schalke 04 ja Paris Saint-Germain ovat sijoittaneet rahojaan eSports joukkueisiin toivoen välitöntä menestystä vahvan brändinsä avulla, molempien joukkueiden seurat ovat kuitenkin kompuroineet jo alemmissa sarjoissa.

Ocelote kertoo myös, että useat tahot ovat halunneet jo ostaa G2 Esportsin. Tarjouksista huolimatta Ocelote ei kuitenkaan aio myydä organisaatiotaan, ennenkuin se saavuttaa vähintään miljardin markkina-arvon. Nähtäväksi kuitenkin jää, kuinka pitkään G2 Esportsin menestys jatkuu, ja riittääkö se siivittämään Oceloten ja organisaation tavoitteeseensa. Varmaa kuitenkin on, että eUrheilu on tullut jäädäkseen, ja se on kovaa vauhtia nousemassa perinteisten urheilulajien rinnalle markkina-arvossa.

Lähteet: dotesports