DOTA-legenda ja kaksinkertainen The Internationalin voittaja Topias ”Topson” Taavitsainen paljastaa aikovansa palata takaisin tositoimiin.

Viime vuoden TI:n jälkeen Taavitsainen päätti, että aikoo pitää pienen hengähdystauon pelaamisesta viettääkseen aikaa perheensä kanssa. Pienen tyttölapsen isä oli joutunut olemaan pitkään sivussa perheestään.

– Jo ennen TI:tä tiesin, että tarvitsen tämän jälkeen tauon. Minun täytyy viettää aikaa perheeni kanssa, vetää syvää henkeä, miettiä tulevaisuutta ja mitä haluan tehdä, Taavitsainen kertoo OS Esportsin videossa.

Taavitsainen asuu tällä hetkellä vaimonsa kotimaassa Malesiassa. Siellä veri alkoi hiljalleen vetää taas pelaamaan.

– TI:n jälkeen palasin Suomeen ja vietin siellä noin kaksi kuukautta. En koskenut sinä aikana lainkaan DOTA:an, vaan vietin aikaa perheen kanssa ja tapasin kavereitani. Sitten palasimme Malesiaan ja aloin striimata DOTA:a melkein joka päivä ja aloin taas rakastua peliin.

Kilpailukipinä on syttynyt liekkeihin ja seuraavaksi edessä on uuden joukkueen etsiminen, sillä Taavitsainen on palaamassa perheineen Suomeen. Kaksinkertaisella TI-voittajalla ja lajilegendalla luulisi olevan kysyntää.

– Olen nyt muutaman kuukauden ajan miettinyt, että palaisin takaisin. Ajattelin TI:n jälkeen, että pitäisin välivuoden ja palaisin sitten seuraavalle kaudelle tuoreena. Sitten katselin majoria ja minulle tuli tunne, että minun on palattava takaisin mahdollisimman nopeasti.

– Palaamme Suomen tämän vuoden aikana ja etsin uutta joukkuetta. Haluan kilpailla Euroopassa, koska se on vahvin alue.

TI pelataan tänä vuonna lokakuussa Singaporessa.