Kohta 18-vuotta täyttävä Virtus.Pro:n organisaatio on tällä hetkellä maailmanlistan 2. sijalle rankattu joukkue. Monsteri DPC kauden pelannut CIS-joukkue on kylvänyt tuhojaan ottelusta sekä turnauksesta toiseen koko alkuvuoden. Nyt edessä on kuitenkin kryptoniitti nimeltään Dota 2 The International -turnaus, jossa menestys on vältellyt organisaatiota.

Virtus.Pro Pähkinänkuoressa

  • Perustettu: 01.11.2003
  • Maa: Venäjä
  • Valmentaja: Anatoly “boo1k” Ivanov
  • Manageri: Dmitriy Glamazda
  • Voitettua palkintorahaa: $10,006,797

Virtus.Pro on ollut mukana jo kuudessa The International turnauksessa, joista muutamaan se on lähteny yhtenä ennakkosuosikeista. Paras sijoitus johon joukkue on yltänyt on silti vain 5.-6. sijat vuosina 2018, 2017 & 2015. Kyseiset sijoitukset on kaikkea muuta, kuin huonoja, mutta enemmän on silti odotettu, ja odotetaan tälläkin kertaa.

Nyt VP:n kokoonpanona toimii aiemmin VP.Prodigy nimellä pelannut akatemiajoukkue, joka huimilla suorituksilla vuoden 2020 aikana käytännössä ryöstivät ykkösjoukkueen paikan. VP.Prodigy siirettiin sellaisenaan organisaation lippulaivaksi marraskuussa 2020, eikä muutoksia kokoonpanoon oli tarvinnut sen jälkeen tehdä.

Lue myös: Dota 2 TI 10 – Esittelyssä Team Spirit

Virtus.Pro Dota 2 TI10 Kokoonpano

  1. Egor “Nightfall” Grigorenko
  2. Danil “gpk” Skutin
  3. Dmitry “DM” Dorokhin
  4. Vitalie “Save-” Melnic
  5. Illias “Kingslayer” Ganeev

Virtus.Pro käytännössä rohmusi itselleen suoran kutsun TI10 turnaukseen sijoittumalla DPC rankingissa kolmanneksi Evil Geniusesin sekä PSG.LGD:n taakse 1200 pisteellä. VP nappasi kahdesti täydet 500 pistettä voittamalla ESL One CIS Online Season 1: Upper Divisionin sekä ESL One DPC Eastern Europe Season 2 Upper Divisionin. Näiden lisäksi ONE Esports Singapore Majorista saatu 7.-8. sija ja sen tuomat 200 pistettä varmistivat suoran The International kutsun.

Edellisen vajaan vuoden aikana VP on pelannut 110 ottelua Dotaa, joista sen voittoprosentti on n. 70%. Joukkueen formi on ollut loistava läpi vuoden ja kaksi viimeisintä(kin) turnausta ovat tuoneen palkintopalli paikan. ESL One Summer 2021 turnauksessa VP oli toinen kärsittyään 2-3 tappion finaalissa T1:lle, ja ESL One Fall 2021 turnauksessa VP oli kolmas hävittyään PSG.LGD:lle lower bracketin finaalissa 1-2.

Riittääkö kokemus TI mestaruuteen?

Yksikään nuoren kokoonpanon pelaajista ei ole vielä esiintynyt The Internationalissa, joka tuo oman mausteensa soppaan. Paineet menestyksen saavuttamiseksi ovat kovat, ja VP onkin koko CIS-alueen ainoa realistinen toivo Aegiksen voittamiselle. Nyt egoja on vähemmän, kuin aikaisemmin, mutta pelaajat ovat vain juuri ja juuri organisaatiota vanhempia. Mainitsen tämän siksi, että kokemuksen puute Dota 2 maailman suurimmalla näyttämöllä harvoin on eduksi.

Maailmanrankingin kakkonen joutuu kohtaamaan täysin uudenlaisia haasteita, kun sotarummut pauhaa ja joukkue astelee ensimmäisen kerran stadionin lavalle. On hyvä nimittäin pitää mielessä, että nuoret herrat eivät ole pelanneet vastaavanlaisen yleisön edessä aiemmin, joka varmasti vähintäänkin hermostuttaa ja jännittää. Voi toki olla, että VP:n kokoonpano on maailman kylmähermoisin, eikä tilanne heihin vaikuta, mutta se ei ole kovinkaan todennäköistä.

Oletus on se, että VP ottaa paikan Main stagelta lohkovaiheen suojissa ilman yleisön painetta (tai tukea). Bukarestin Arena Nationala:n estradilla erotellaankin sitten jyvät akanoista.

Lue myös: Invictus Gaming ja Toisen Aegiksen Metsästys – Dota 2 TI10

Ota e-urheilu.org haltuun myös Twitterissä!