Aiemmin nimellä Yellow Submarine tunnettu CIS Dota 2 joukkue liittyi Team Spirit alle joulukuussa 2020, ja nyt kokoonpano pääsee ensimmäistä kertaa kokeilemaan siipiään The International turnauksessa. Team Spirit on pelannut tänä vuonna paljon, ja menestystä on tullut, vaikka suurin osa parhaista sijoista onkin Tier 2 – tason tapahtumista. Joukkue on kuitenkin kovassa formissa, ja tarjoaa varmasti haasteen myös kovimmille kokoonpanoille.

Team Spirit Pähkinänkuoressa

  • Perustettu: 06.12.2015
  • Maa: Venäjä
  • Valmentaja: Airat ”Silent” Gaziev
  • Manageri: Yaroslav ”Miposhka” Naidenov
  • Voitettua palkintorahaa: $591,682

Team Spirit jäi ilman suoraa kutsua The Internationaliin, sillä joukkue onnistui keräämään vain 585 pistettä kahden DPC kauden aikana. Minimimäärä kutsuun olisi ollut 800 pistettä, joten joukkue jäi varsin kauas suorasta kutsusta. Näin ollen ainoa portti turnaukseen oli Itä-Euroopan karsintaturnauksen kautta, ja joukkue käytti tämän tilaisuuden hyväkseen jättäen taakseen isoja nimiä kuten Team Empire, B8, Winstrike Team, Natus Vincere sekä AS Monaco Gambit.

Karsinnat sujuivat joukkueelta varsin mallikkaasti. Upper bracketin ensimmäisellä kierroksella kaatui Winstrike suoraan 2-0, ja sen jälkeen PuckChamp samalla tavalla. Ensimmäinen ottelutappio tuli Upper Bracketin finaalissa HellRaisersia vastaan ensimmäisessä ottelussa, mutta Team Spirit kasasi itsensä ja otti paikan finaalissa 2-1 voitolla. Finaali oli pitkä taistelu, ja BO5 ottelusarja venyi ratkaisevaan otteluun, jossa Team Empire joutui taipumaan ja Team Spirit oli lopulta parempi 3-2 voitoin.

Team Spirit TI10 Kokoonpano

  1. Illya “Yatoro” Mulyarchuk
  2. Alexander “TORONTOTOYOKO” Khertek
  3. Magomed “Collapse” Khalilov
  4. Miroslaw “Miroslaw” Kolpakov
  5. Yaroslav “Miposhka” Naidenov

OGA Dota PIT Invitational turnauksessa nähtiin todella sitkeä Team Spirit, joka lupaa hyvää TI:ta ajatellen. Joukkue hävisi ensimmäisellä kierroksella Upper Bracketissa T1:lle, mutta taisteli tiensä kuitenkin finaaliin asti turnauksen lower bracketissa voittaen Fnaticin, T1:sen, sekä Tundran kaikki suoraan 2-0. Finaalissa tuli kuitenkin seinä vastaan, ja Spirit hävisi PSG.LGD:lle 3-1. Myrskyvaroitus oli kuitenkin annettu.

Joukkueen voittoprosentti on ollut läpi vuoden selkeästi plussan puolella. Kuten sanottua, Team Spirit on tahkonut paljon Tier 2 ja 3 -tason turnauksia, mutta se on pystynyt voittamaan useamman niistä. DPC kausi meni lievästi sanottuna penkin alle, mutta mitä lähemmäs The Internationalia ollaan päästy, sitä paremmin joukkue on pelannut.

Team Spirit ei missään nimessä kuulu ennakkosuosikkien joukkoon, mutta mikäli ykköskorin jengit eivät ole hereillä tätä CIS-joukkuetta vastaan, saattaa edessä olla ns. reality check. Main stagella tulemme heidät näkemään, mutta riittääkö taso esimerkiksi kuuden parhaan joukkoon? Se on mielenkiintoista nähdä. Mahdollisuudet siihen on olemassa, vaikka ne hieman optimistisia ovat.

Lue myös: Dota 2 TI 10 – FNATIC Ennakko

Ota e-urheilu.org haltuun myös Twitterissä!