Nouseeko Haka on ollut kysymys jo kauan. Nyt FC Haka yrittää nousta eurokenttien kärkeen, kun Pohjoismaiden huiput kohtaavat turnauksessa.

Historiaa tehnyt FC Hakan kaksikko Jussi ”JaKurrii” Koivuniemi ja Joona ”Krompe” Vaajala ovat uuden haasteen edessä. Suomessa molemmat viralliset eFutisliigan kaudet voittanut Haka tähtää seuraavaksi menestykseen maailmalla. Nordic Masters -turnaus pelataan Kööpenhaminassa ja mukana on parhaita joukkueita Tanskasta, Hollanista sekä Ruotsista.

– Tosi mielenkiintoinen turnaus tulossa ja odotan sitä, että pääsemme kohtaamaan Euroopan huippuja. Lähdetään voittamaan, kun niin meillä Hakassa pelatessa on ollut tapana. Hienoa, että voimme viedä Hakaa eurokentille ja tämä on meille hieno mahdollisuus, JaKurrii sanoo FC Hakan sivuilla.

Kutsutut seurat ovat Ruotsista IFK Göteborg, Tanskasta FC København ja Hollannista PSV Eindhoven.

DreamHack Sports Games

@DHSportsGames
THE WAIT IS ALMOST OVER 🥳

This years Nordic Masters kicks off on June 8th, and we're pleased to welcome:

🇸🇪 @ifkgbgefotboll
🇳🇱 @PSVEsports
🇫🇮 @FCHakaOfficial
🇩🇰 @FCKesportdk

​​​​​​​#NM21

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

Ruotsia edustaa 16-vuotias Mattias ”xOpTolle” Tolinsson ja Simon ”Zimme” Nystedt. Virtuaalisessa Allsvenskanissa seinä tuli vastaan välierässä, kun AIK Fotboll voitti 5-4 IFK Göteborg esportin.

F.C. København Esport dominoi eSuperligan kuudennen kauden alkulohkoa, mutta puolivälierässä ⁠Hobro IK yllätti voittamalla 4-3. Kööpenhaminan kaksikko Marcus ”Marcuzo” Jørgensen ja Mikkel ”LordHjorth” Hjorth Bach ei hävinnyt huonoille, sillä Hobro IK voitti lopulta mestaruuden.

PSV:n kaksikkona toimii Ali ”aaygun96” Riza Aygün ja Dennis ”Dennis” Verhoeven. PSV Esports voitti eDivisien mestaruuden kesäkuun alussa. PSV kohtaa eFutisliigan tuplamestarin päivän ensimmäisessä ottelussa kello 17:00.

Potissa on 10 000 euroa ja kahdesta tappiosta tippuu turnauksesta. Kolmella voitolla irtoaa mestaruus. Pelit näet Twitchin kautta.

– Hyvät odotukset ja todella hyvät fiilikset. Pääsemme pelaamaan parhaita vastaan ja vieläpä ulkomailla paikan päällä. Siellä on vastassa ihan maailman huippuja. Todella kovia pelaajia, Krompe kertoo Hakalle.

– Meillä on ihan hyvät mahdollisuudet mestaruuteen, mutta ei ole vain varaa huonoihin peleihin, Vaajala jatkaa.

DreamHack Sports Games

@DHSportsGames
ONE TEAM TAKES IT ALL 🏆💰

Besides a gorgeous trophy, the winner of #NM21 will also win $10.000 USD 🥳

Are you as excited as us? 👀

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

Hakan uutinen löytyy täältä.

Lue myös: Onko tämä kaikkien aikojen naurettavin FIFA-maali? Bugi toi otteluparin tasoihin

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.

Kuva: Jussi Jääskeläinen