Natus Vincere lopettaa Fortnite-joukkueensa – ”ei ole kilpapelinä kannattava”

Natus Vincere eli Na’Vi pistää lapun Fortnite-osastonsa luukulle.

Joukkueen manageri Mykhailo “M1ke” Palamar ilmoitti lopetuksesta eilen. Na’Via Fortnitessä edustivat pelaajat Levi “LnueF” Edelijn and Quinten “Quinten” van der Zijpp. Nuoret hollantilaiset pelaajat ovat siis toistaiseksi vailla joukkuetta.

Pääsyyksi manageri Palamar ilmoitti sen, että Fortnite on kilpapelinä taloudellisesti kannattamaton. Hän mukaansa Epic Games ei tue kilpapelijoukkuita, eikä ole millään tavalla kiinnostunut niiden intresseistä.

Paras esimerkki hänen mielestään oli heinäkuussa järjestetty Fortniten World Cup -turnaus. Tapahtumaan osallistuvilla joukkueilla oli erittäin tarkat säädökset sponsoreiden määristä, näkyvillä olevien logojen suurudesta ja jotkin sponsorit kiellettiin kokonaan.

Palamar ei ole yksin Fortniten kilpapelikelpoisuutta koskevien mielipiteidensä kanssa. Esimerkiksi UCLA, eli University of California, Los Angeles, veti Fortniten pois kilpapeli-listaltaan, vedoten muun muassa balanssiongelmiin. Pelaajat ovat myös kerta toisensa jälkeen valittaneet, kun mittavia, ja usein myös peliä rikkovia, päivityksiä on otettu käyttöön juuri ennen suuria virallisia turnauksia.

Lähde: dotesports.com

Kuva: Epic Games.