Tänään on taas se päivä vuodesta, kun iltapäivälehdet, hesari, YLE ja melkeenpä kaikki muutkin eri uutistoimistot mehustelevat muiden ihmisten verotuloilla.

Suomalaisuuden irvikuva näyttäytyy myös kilpapelaamisen saralla, kun YLE e-urheilu avasi Pandoran lippaan hehkuttamalla Lasse “MATUMBAMAN” Urpalaista viime vuoden palkkakuninkaana. Itseäni henkilökohtaisesti ottaa päähän koko systeemi ja tapa julkaista yksityisten ihmisten tulotietoja, eivätpä ne kenellekään loppujen lopuksi kuulu.

Huumoria tilanteesta saa kuitenkin revittyä jos osaa ottaa asiat ns. “with a grain of salt”. Iltalehden ja Ilta-Sanomien kommenttiosiot täyttyvät kateellisten ihmisten suolaisista kommenteista jossa vaaditaan sitä tätä ja tota. Mikäli joku keltainen iltapäivälehdistö kirjoittaisi aiheesta jonkun kilpapelaajan tulot edellä, olisi kommenttio-osio aika pitkälti seuraavanlainen:

“Menisivät oikeisiin töihin”

“Minun nuoruudessa vedettiin haalarit päälle ja mentiin tehtaalle eikä vaan istuttu tietokoneella”

“Toivottavasti osaa säästää, kun toi pelaaminen loppuu aika nopeesti”

Jokainen e-urheilua pidempään seurannut tietää nämä tarinat ja kommentit. Mutta, kun nyt kerran saatiin Urpalaisen Lasse nostettua esille, niin puhutaan Lassen urasta sekä matkasta esportsin absoluuttiselle huipulle.

Lue myös: Team Liquid voitti Valorant-turnauksen – joukkue on pysäyttämätön Niveran kanssa

Supertähti Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen

Pesäpalloa koko nuoruutensa pelannut Urpalainen vaihtoi mailan hiireen ollessan vielä teini-ikäinen. Vanhemmat eivät kuitenkaan olleet asiasta samaa mieltä ja vaatimus oli, että poika käy töissä jos haluaa asua kotona. Ammatti Dota 2 pelaajan urasta haaveillut “Matu” päätyi radikaaliin ratkaisuun ja muutti tyttöystävänsä kanssa pois kotoaan jahdatakseen unelmaansa.

Näin jälkiviisaana on helppo todeta, että ratkaisu oli oikea, mutta matka on ollut pitkä. Urpalainen on itse avoimesti kertonut ongelmista, joita hänellä oli esimerkiksi alkoholin käytön kanssa, mutta niistä on selvitty. Yksi uran tärkeimmistä hetkistä oli, kun KuroKy tarjosi Urpalaiselle ammattisopimusta Team Liquidin riveissä vuonna 2015, ja loppu onkin historiaa.

Team Liquidista matka jatkui aikanaan Chaos EC:n riveihin, mutta se stintti jäi lyhyeksi ja Urpalainen piti hetkellisesti jopa lomaa Dotasta. Marraskuussa 2019 Lasse liittyi Team Secretin riveihin jahtaamaan uransa toista TI mestaruutta, joka ainakin vielä toistaiseksi antaa odottaa itseään.

Tänä päivänä Matu on yksi Dota 2 historian menestyneimmistä pelaajista. Matu on voittanut Majoreita sekä pelannut The Internationalissa viidesti, käytännössä siis jokaisessa TI:ssä aloitettuaan ammattiuransa. Uran varrelle mahtuu paljon huippuhetkiä, mutta kohokohta on 100% varmuudella vuoden 2017 The International turnauksen voitto Team Liquidin kanssa.

Urpalainen on vasta 26-vuotias, eli huippuvuosia on vielä edessä. Olkoon tämä lyhyt tarina meidän vastineemme muiden verotulojen mässäilylle. Tarinat ja ihmiset ovat lopulta ne, jotka muistetaan, ei tilillä makaavat eurot.

Lue myös: Kommentti: Natus Vinceren voitto oli dominoivin koko CS:GO:n historiassa majoreiden suhteen

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä!