Majorit ohi ja on kommentin aika: Natus Vinceren voitto oli dominoivin koko CS:GO:n historiassa majoreiden osalta.

Natus Vincere teki historiaa sunnuntai-iltana Tukholmassa. Joukkue voitti pelin suurimman ja arvostetuimman turnauksen eikä hävinnyt yhtään karttaa matkalla. Rahaa voitosta irtosi miljoona dollaria.

Joidenkin mielestä tapahtuma oli mahdollisesti tylsää seurattavaa, sillä altavastaajilta ei nähty isompia tarinoita ja suurimmat suosikit onnistuivat. Ennen turnausta Natus Vincere sai ennakkosuosikin viitan itselleen ja lunasti kaikki odotukset.

Matka käynnistyi Legends Stagella ja vastaan tuli heti hyvin pelannut Heroic. Maailmanlistan viidentenä olleet tanskalaiset kaatuivat avausottelussa 16-11. Seuraavana Aleksandr ”s1mple” Kostyliev jyräsi VP:n 16-4. Voittajien kohtaamisessa nähtiin Nicolai ”device” Reedtzillä vahvistunut Ninjas in Pyjamas, joka otti molemmissa kartoissa 16-9 nokkaan.

Pudotuspeleissä vastakkain asettuivat maailman parhaat pelaajat: s1mple ja Mathieu ”ZywOo” Herbaut. Edes ZywoOo ei pystynyt laittamaan tarpeeksi vastaan ja tuloksena oli 0-2 tappio.

Välierässä IVY-alueen derbyssä Gambit ja Natus Vincere ottivat toisistaan mittaa. Turnaukseen lähdettäessä Gambit laskettiin NaVin suurimmaksi haastajaksi, mutta kokematon kokoonpano sai maistaa LAN-turnauksen paineet. Natus Vincere jyräsi 2-0 (16-8 & 16-3) ja jatkoi matkaa finaaliin.

Finaalissa odotti tulikuuma Nikola ”NiKo” Kovač ja G2 Esports. G2 tarjosi molemmissa kartoissa jännitystä, mutta myös finaali päättyi NaVin hyväksi 2-0. G2 Esportsin puolustuspuheeksi pitää sanoa, että Nuke olisi pitänyt mennä joukkueen hyväksi, mutta Natus Vincere selvisi kuin ihmeen kaupalla. Lainaus The Wire -draamasarjasta sopi tilanteeseen erinomaisesti: ”You come at the king, you best not miss.”

NiKo pääsi ampumaan s1mpleä takaa, ampui ohi ja kuoli. Häviö ei tietenkään ole yhden virheen syy, mutta NaVi sai tilanteesta itseluottamusta itselleen ja jyräsi jatkoajalla voittoon.

Aleksandr otti finaalissa 72 tappoa ja kuolemia kertyi 41. Rating 1.51.

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

CS:GO:n dominoivin major-voitto?

Asiasta voi olla montaa mieltä ja tähän ei löydy yhtä oikeaa vastausta. Omaan silmään Natus Vinceren suoritus oli ylivoimaisin, sillä 0 hävittyä karttaa on jo itsessään historiallinen teko. HLTV:n maailmanlistan sijat 2,3,4 ja 5 kaatuivat ja voittoputkessa oleva G2 hoidettiin tieltä pois.

Selityksiä voi aina kertoa. Koronaepidemia on vaikeuttanut tilanteita ja LAN-turnauksia ei ole pelattu. Gambit oli maailman paras joukkue yhdessä vaiheessa vuotta, mutta kokoonpano on lanikentällä suht kokematon.

Natus Vincere kesti suosikin paineet ja tiedusti sen, että kaikki muu paitsi voitto olisi ollut farssi. Organisaatio sai palkintokaappiin kaikkien himoitsevan palkinnon ja s1mple nappasi turnauksen arvokkaimman pelaajan mitalin.

Kokoonpanosta ei löytynyt yhtä heikkoa lenkkiä. Denis ”electronic” Sharipov oli yksi turnauksen parhaista pelaajista, mutta ei saa ansaitsemaansa arvostusta, sillä hän on s1mplen varjossa. Valerii ”b1t” Vakhovskyi on vasta 18-vuotias ja organisaation oma superlupaus, sillä hänet nostettiin Natus Vincere Juniorista edustukseen. Valerii pelasi loistavan turnauksen ja omasi yhden parhaista K/D -tilastoista. Ilya ”Perfecto” Zalutskiy teki mitä piti ja Kirill ”Boombl4” Mikhaylovin taktiikat toimivat.

15 Majors. 3 heartbreaking losses in the finals. 0 thoughts about giving up. We're NAVI. We're obsessed with victory. We're PGL Major Stockholm Champions!

📰: navi.gg/en/read/text/9…
#obsessedwe #navination

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

Lähellä vastaavaa dominointia löytyy muutamia suorituksia. Lähimpänä on Astraliksen aikakausi.

2019 Berliinissä Astralis voitti pudotuspeleissä kaikki ottelut 2-0, mutta hävisi Legends Stagella NRG Esportsille 0-2 ja CR4ZY haki yhden kartan. Samana vuonna Puolassa pudotuspeleissä kaikki ottelut 2-0, mutta Legends Stagella yksi hävitty kartta Renegadesille.

2018 Astralis voitti pudotuspeleissä kaikki 2-0, mutta Team Liquid voitti yhden ottelun Astralista vastaan Legends Stagella. Sitä ennen pelattiin Bostonin ELEAGUE -major, joka oli kaukana dominoinnista.
2016 Saksassa SK Gaming haki vakuuttavan mestaruuden. ESL One Cologne 2016 -tapahtumassa SK hävisi vain yhden kartan Virtus.Prolle. Samana vuonna MLG Columbus -turnauksessa VP voitti yhden kartan brasilialaisia vastaan, mutta muuten Luminosity vei puhtaasti.

2015 Kölnin turnauksessa Fnatic hävisi vain yhden kartan Virtus.Prolle, mutta moni kartta oli tasainen ja pienestä kiinni. Maaliskuussa Puolassa Fnatic voitti vastaavasti, mutta finaalissa NiP vei yhden kartan.

2014 Virtus.Pro voitti kotiyleisön edessä dominoivalla suorituksella mestaruuden. Välierässä LGB eSports sai kuitenkin yhden kartan varastettua.

Myös muita dominoivia suorituksia on nähty, mutta moni määrittelee suorittamisen erilaisella tavalla. Loistavaa Counter-Strikea pelaava joukkue voi hävitä yhden kartan tai ottelun, mutta matka voi silti olla ylijuoksu.

Lähde: Liquipedia/HLTV

Lue myös: Natus Vincere on PGL Majoreiden mestari! s1mple täysin pysäyttämätön

Majoreiden infopaketti

  • Turnaus: PGL Major Stockholm 2021
  • Sijainti: Ruotsi, Tukholma
  • Joukkueiden määrä: 24
  • Milloin: 26.10-7.11.
  • Palkintopotti: 2 miljoonaa dollaria
  • Järjestäjä: PGL/Valve

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!