Mies varasti Valven toimistosta tavaraa yli 40 tuhannen dollarin edestä – saaliin mukana oli Gabe Newellin ”Minigun”

Polygonin mukaan 32-vuotiasta washingtonilaista miestä syytetään murtautumisesta Valven Bellevuessa sijaitsevaan päämajaan. Rikos tapahtui vuonna 2018.

Epäilty henkilö on Shawn Shaputis. Hän pääsi livahtamaan Valven toimistorakennukseen viereisen ravintolan kautta. Päämajaan päästyään hän oli varastanut yhtiön omaisuutta noin 42 000 dollarin edestä. Murtautujan mukaan oli tarttunut mm. 15 Xbox One -peliä, 23 PlayStation 4 -peliä, Asuksen kannettavia sekä Switch-pelikonsoleita.

Mainittakoon vielä, että Shaputiksen epäillään kaiken tämän lisäksi varastaneen Valven toimitusjohtaja Gabe Newelin metallisen minigunin (joka ei onneksi ollut aito). Newell heilui kyseisen astalon kanssa aikoinaan Forbes-lehdessä.

Keräämänsä saaliin hän kärräsi pois rikospaikalta kierrätysastiassa. Valven mukaan rikoksen kohteena ollut kerros 11 oli tuolloin työn alla, ja siellä säilytettiin tavaraa mm. turnauksia varten.

Shaputis jäi lopulta kiinni, kun hän kauppasi pelit paikalliseen GameStop-liikkeeseen. Vastineeksi 43 pelistä hän sai yhteensä 336 dollaria.

Lähde: Polygon, Kuva: Valve / Team Fortress 2


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.