Lopullinen taistelu lohikääme-jumala Nicol Bolasta vastaan huipentuu Magic: The Gathering -keräilykorttipelin uusimmassa laajennuksessa.

War of Spark saapuu 3. toukokuuta ja uuden setin myötä peliin saapuu jälleen kerran pino uusia kortteja (yhteensä 275 kappaletta). Uudet kortit saapuvat pelattavaksi pahvisessa, sekä digitaalisessa muodossa (Magic: The Gatherig Arenaan). Kaksi aikaisempaa laajennusta pyörivät yksinomaan Ravnican kiltojen ympärillä, mutta War of Spark keskittyy vahvoihin plainswalker-kortteihin.

Tarinallisesti kuviot menevät jotakuinkin näin: Muinaisen lohikäärmeen Nicol Bolaksen suunnitelma on viimein lähestymässä kohti huipentumaansa, mikä tarkoittaa sitä, että koko multiversumi on vaarassa. Sodan molemmille puolille saapuu taistelijoita – eli plainswalkereita – halki kaikkien maailmojen.

Tämän takia myyttiset, todellisuuksien välillä kulkevat plainswalkerit, ovat War of Sparkin keskiössä. Tavallisesti uudessa laajennuksessa kyseisiä kortteja on tarjolla vain harvakseltaan, mutta uusimman setin myötä plainswalkereita löytyy jokaisesta boosterista ja kaikkiaan niitä on tarjolla 36 erilaista.

Plainswalker-kortit eivät ole ainoastaan myyttisiä, vaan tarjolla on myös uncommon ja rare vaihtoehtoja. Uutuutena kaikilla sankareilla on aktivoitavien kykyjen lisäksi uusi passiivinen kyky.

Uuden setin myötä peliin saapuu uusia ja vanhoja avainsanoja. Amass on täysin uusi avainsana, joka kuvaa armeijoiden keräämistä taistelun alkaessa. Alla WoTC:n erinomainen selitys uutuudesta:

Toinen avainsana on tuttu MTG:n pitkäaikaisemmilla pelaajille:

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli