Liquid taisteli tiensä tyylipuhtaasti EPL Season 9 finaaleihin

Amerikan karsintojen B-lohkosta finaaleihin tiensä karsinut Team Liquid hävisi alkulohkossa ainoastaan yhden kartan.

Amerikan karsintojen B-lohkossa yhdestä finaalipaikasta taistelivat Team Liquid, Ghost Gaming, CompLexity Gaming sekä Lazarus Esports. Liquid nappasi lohkosta ensimmäisen sijan häviämällä ainoastaan yhden kartan alkulohkon aikana. Toiseksi lohkossa sijoittui Ghost ja kolmanneksi CompLexity. Huhtikuun alussa muodotunut Lazarus ei voittanut alkulohkossa karttaakaan.

Karsinnoissa lohkojen voittajat menevät suoraan kansainväliseen finaaliin, joka järjestetään 18.-23.6. Ranskassa. Lohkojen toinen ja kolmas pääsevät yrittämään onneaan karsimiseen vielä uudestaan alkulohkon toisessa vaiheessa, johon kootaan ensimmäisen kierroksen lohkojen toiset ja kolmannet sijat. Amerikan karsintojen toisessa vaiheessa on kaksi neljän joukkueen lohkoa, joiden voittajat jatkavat finaaleihin.

ESL Pro League Season 9:n finaaleihin on eurooppalaisille joukkueille 8 paikkaa, amerikkalaisille joukkueille tarjolla on 6 paikkaa, Oceanian joukkueille 1 ja aasialaisille joukkueille on myös tarjolla 1 paikka. Finaaleiden voittaja nappaa mukaansa ESL Pro Leaguen yhdeksännen kauden mestaruuden ja 250 000 dollarin pääpalkinnon.