Objektiivisesti katsottuna vuoden 2021 paras joukkue on ollut Evil Geniuses. Hurjan DPC kauden pelanneet Pohjoisamerikkalaiset ovat olleet tikissä alkuvuodesta lähtien, ja nyt loistavalle vuodelle haetaan kruununjalokiveä. Vuoden 2015 mestarijoukkueesta on jäljellä vain valmentaja BuLba, mutta se on tässä vaiheessa vain etu, sillä joukkueen pelaajat jahtaavat ensimmäistä TI-mestaruuttaan.

Evil Geniuses Pähkinänkuoressa

  • Perustettu: ??.??.1999
  • Maa: Yhdysvallat
  • Valmentaja: Kanishka “BuLba” Sosale
  • Manageri: Wilson “Fronz” Teng
  • Voitettua palkintorahaa: $20,259,323

Kuten sanottua, Evil Geniusesin DPC kausi oli vähintäänkin hurja. Mahdollisesta 2000 pisteestä EG napsi itselleen 1700, joilla irtosi koko DPC sarjataulukon ykkössija. EG voitti DPC 2021 S1 NA: sarjan ja sijoittui toisella kaudella toiseksi. ONE Singapore Majorissa EG sijoittui toiseksi hävittyään finaalissa Invictus Gamingille 2-3, ja WePlay AniMajorin finaalissa vastaan tuli seinä nimeltä PSG.LGD ja tyly 0-3 lopputulos.

Kiperistä finaalitappioista huolimatta EG oli DPC kauden kuningas. Siltikään joukkue ei lähde The International 10 turnaukseen selkeänä ennakkosuosikkina, vaan kärkikaksikon haastajana. Vedonlyöntikertoimissa edelle kiilaavat niin Team Secret, kuin PSG.LGD.

EG ei ole WePlay AniMajorin jälkeen pelannut yhtäkään virallista ottelua. Valmistautuminen Dota 2 TI10 -turnaukseen on siis tapahtunut täysin suljettujen ovien takana scrimmien kautta. Joukkueen iskukyky on kyllä kaikkien tiedossa ja DPC kauden voitti sekä kaksi pelattua Major finaalia puhuvat myös heidän puolestaan.

Lue myös: Valve on epäonnistunut täysin – TI10 olosuhteet joukkueille, kuin vankilassa

Evil Geniuses Dota 2 TI10 Kokoonpano

  1. Artour “Arteezy” Babev
  2. Abed “Abed” Yusop
  3. Darul “iceiceice” Koh Pei Xiang
  4. Andreas “Cr1t-” Nielsen
  5. Tal “Fly” Aizik

Kokemusta EG:n kokoonpanosta löytyy loputtomiin asti. Arteezy:n tuntevat kaikki vähänkään Dotaa seuraavat, ja Abed kuuluu pelin parhaimpiin solomid pelaajiin. Fly sekä Cr1t- tuovat mukanaan johtajuutta sekä useamman major voiton verran osaamista. Nykyinen kokoonpano on pelannut yhdessä liki vuoden päivät ja ainoa muutos oli, kun iceiceice korvasi RAMZES666:in vuoden 2020 marraskuussa.

Viimeisimmän pelaajavaihdoksen jälkeen EG:n käyrä on ollut nouseva, mutta edessä siintää jälleen uusi haaste. The International on turnaus, jossa ennakkosuosikit harvoin pärjäävät niin hyvin, kuin olettaa voisi. Jokainen Evil Geniusesin pelaaja on ollut mukana useammassa The International turnauksessa, mutta yksikään heistä ei esimerkiksi ole kertaakaan päässyt finaaliin asti.

Tänä vuonna palapelin palat ovat loksahdelleet paikoilleen, mutta matka finaaliin on pitkä ja todella kivinen. Lohkovaihe pitää suorittaa varmasti, jotta mainstage -vaiheeseen saa yhden “vapaudu vankilasta” -kortin. Aikaisessa vaiheessa lower bracketiin putoaminen saatta olla liian kova pala purtavaksi. EG:ltä voi odottaa vähintään neljään parhaan joukkoon pääsyä, kaikki alle sen on täysi katastrofi.

Lue myös: Norsu pöydälle – Elephant & Dota 2 TI10

Ota e-urheilu.org seurantaan myös Twitterissä!