Laitearvostelussa: Honor 20 Pro
Huawei ja sen tytäryhtiö Honor ovat olleet jo tovin aikaa poliittisen myrskyn silmässä, ja varsinkin nyt, kun Kiina ja Yhdysvallat ovat ottaneet toisistaan mittaa maiden välisessä kauppasodassa. Tästä kaikesta huolimatta Honor 20 Pro pyörähti hiljattain markkinoille, ja Eurheilu.orgin toimitus pääsi testaamaan laitetta jokapäiväisessä käytössä.
Räiskyvä puhelin räiskyvälle käyttäjälle
Puhelin on Honorille tuttuun tapaan silmiinpistävän näköinen. Lähes turkoosinsinisen laitteen selkäpuoli on kiiltävä ja positiivisen erilainen verrattuna useimpiin kilpailijoiden luureihin. Puolestaan sormenjälkitunnistin on sijoitettu puhelimessa – suhteellisen konservatiivisesti – virtapainikkeen päälle, jonka avulla laitteen voi avata nostamatta sitä pöydältä. Selkämystä dominoi myös massiivinen rivi kameroita, joita on puhelimessa tarjolla kaikkiaan neljä kappaletta.
Luurista löytyy 48MP:n pääkamera, 3MP:n telekamera, 16MP:n laajakulmakamera sekä 2MP:n makrokamera. Lisäksi laitteen pää- ja telekameroista löytyy neliakselinen kuvanvakain, minkä ansiosta esimerkiksi videoiden ottamisesta luvataan entistäkin sulavampaa kokemusta, ja esimerkiksi käden tärinän ei pitäisi haitata hämäräkuvaamista.
Puhelimen energinen ulkonäkö jakaa varmasti mielipiteitä, ja kuvastaa hyvin Honorin tavoitetta suunnata tuotteitaan nuoremman ikäpolven käytettäväksi. Omaan makuuni räiskyvän sininen ulkomuoto oli tervetullutta vaihtelua oman työpuhelimeni mustalle preesensille.
Puolestaan etupuolelta käyttäjää tervehtii View 20 -mallista tuttu ”loveton” näyttö, jossa kamera on sijoitettu näytön ylälaidan sijaan LCD-näytön vasempaan ylälaitaan. Mielestäni kyseinen ratkaisu on edelleen markkinoiden yksi mielittävimmistä, sillä se ei juurikaan asetu minkään oleellisen tielle. Yhteensä 32 MP:llä varustettu etukamera ottaa perusasetuksilla ok-tasoisia kuvia, mutta klassisessa partakarvatestissä yksittäisten haivenien laskeminen osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi.
Puhelimesta löytyy siis perinteinen LCD-näyttö, minkä myötä kuvanlaatu ei ole paras mahdollinen. Näytön katsekulmat ovat yllättävän kapeat, ja käytetyn näyttöteknologian ansiosta puhelin vuotaa valoa kaikkein pimeimpienkin mustien kohdalta. Ero on merkittävä, kun laitetta vertaa esimerkiksi saman hintaluokan AMOLED-näyttöihin. Kaikkiaan puhelimen ruudulla on kokoa 6,26 tuumaa, ja se peittää 84% etupaneelista.
Laitteen sisältä löytyy Huawein omistaman HiSiliconin Kirin 980 -suoritin, joka tuottaa tarpeellisen tehon esimerkiksi pelaamista varten. Puhelimesta on tarjolla vain yksi malli, jonka sisältä löytyy 8 Gt käyttömuistia ja yhteensä 256 Gt sisäistä tallennustilaa. Muista laitteen ominaisuuksista on vielä huomautettava, ettei puhelimestä löydy lainkaan 3,5 mm kuulokeliitäntää.
Yllättävän kova paketti hintaluokkaansa nähden
Uusi Honor 20 Pro asettuu hinnaltaan 500 euron luokkaan, jossa puhelin saa itselleen myös kovia kilpailijoita. Esimerkiksi kesäkuussa julkaistu OnPlus 7 asettuu laitteen kanssa samaan alle 600 euron hintahaarukkaan.
Kovista kilpailijoista huolimatta Honorin etuna on puhelimen sisältä löytyvä 4000 mAh:in akku sekä – ainakin paperilla – kovatasoinen selfiekamera. Lisäksi suhteellisen kookas käyttömuisti ja tallennustila ovat mukava lisä tämän hintaluokan laitteeseen.
Laitteen takapuolelta löytyvän kameralajitelman ansiosta kuvien ottaminen osoittautui erittäin miellyttäväksi kokemukseksi, ja jo perusasetuksilla otetuista kuvista sai varsin miellyttävän näköisiä otoksia. Lisäksi laajakulmalinssin hyödyntäminen mahdollisti puhelimen kameran käyttämisen entistäkin joustavammalla tavalla.
Puhelimen heikoimmaksi ominaisuudeksi jäi mielestäni laitteen näyttö. Vaikka se ei enää vuoda samalla tavalla valoa, kuten esimerkiksi Honor 8X, niin silti saman hintaluokan puhelimista löytyviä AMOLED/OLED-näyttöjä jäi kaipaamaan. Toinen pakollinen paha oli laitteen räätälöity Android Pie -käyttöjärjestelmä, joka yritti parhaansa mukaan saada käyttäjän mm. luomaan Huawei ID -tilin.
Lyhyesti: Suosittelen Honor 20 Pro -puhelinta nuorelle käyttäjälle, joka haluaa hankkia suorituskykyisen luurin suhteellisen kohtuullisesta hintaluokasta. Laite tarjoaa hyvät eväät raskaampaankin käyttöön, mutta prosessissa on jouduttu tekemään joitakin kompromisseja.
Voita 1000€ lahjakortti ruokakauppaan!
- Vastaa muutamaan nopeaan kysymykseen.
- Osallistu arvontaan.
- Voit voittaa 1000€ lahjakortin ruokakauppaan!
- Näin paljon Aleksi ”Aleksib” Virolainen on tienannut CS2:ssa
- ENCE lopetti CS2-joukkueensa
- Team Spririt vei Shanghain majorin
- Jimi ”Jimpphat” Salon major-unelma murskaksi
- Aleksi ”Aleksib” Virolainen jäi ilman pystiä The Game Awardsissa
- Jimi ”Jimpphat” Salon MOUZ upeasti Shanghain majorin välieriin
- Aleksi ”Aleksib” Virolainen Ylen uudessa sarjassa
- Jimi ”Jimpphat” Salo jatkaa major-voiton jahtia – NAVI:lle iso pettymys
- MOUZ ja NAVI säilyttivät jatkohaaveet
- NAVI ja MOUZ selkä seinää vasten Shanghaissa