Osalla Fortnite-pelaajista meni tänä aamuna kahvit väärään kurkkuun. Epic Games on nimittäin päässyt massiivisen luottokorttihuijauksen jäljille, jonka myötä osa pelaajista on menettänyt esineitä ja pelin sisäistä valuuttaa.

Kalabaliikin syynä on Switchin kautta tehtyjen V-Bucks ostojen hyväksikäyttäminen. ”Switch Method” -nimellä tunnettu luottokorttihuijaus on perustunut luottokortilla tehtyyn V-Bucks -kolikkojen ostoon, joka on välittömästi peruttu oston tapahduttua. Muilla alustoilla tämä on johtanut välittömästi ostettujen killinkien menettämiseen, mutta jostain syystä Switchillä näin ei ole käynyt.

Tämä menetelmä on mahdollistanut kolikkojen hamstraamisen käytännössä ilmaiseksi. Nyt kuitenkin Epic Games on päässyt huijauksen jäljille ja kaikki vilunkipelillä hankitut hyödykkeet on poistettu. Linjaus on aiheuttanut ongelmia myös niille pelaajille, jotka ovat tietämättään hankkineet pelinsisäistä valuuttaa kolmannen osapuolen tarjoajilta.

Useat pelaajat ovatkin huomanneet ostettujen rahojen kadonneen ja jopa lahjaksi annetut esineet ovat poistettu pelistä. Tämä tapaus toimii varoittavana esimerkkinä siitä, että kannattaa harkita kahteen kertaan digitaalisen valuutan ostamista hämäräsivustoilta.