KQLY täyttää vuosia ja on aika muistella mitä 2014 tapahtui. Ranskalaispelaaja sai elinikäisen kiellon Valven järjestämiin turnauksiin.

Hovik ”KQLY” Tovmassian pelasi Ranskan parhaimmissa CS:GO -joukkueissa, mutta 2014 kaikki muuttui. Hovik jäi kiinni siitä, että hän oli käyttänyt huijausohjelmia ja sai VAC-kiellon 20.11.2014.

Yksi CS:GO:n tunnetuimmista tilanteista tapahtui ESL One Cologne 2014 -tapahtumassa. Legendaarisessä Kölnin turnauksessa Team LDLC ja Virtus.pro kohtasivat puolivälierässä.

Dust2 aloitti otteluparin ja viimeisellä kierroksella nähtiin jotain erikoista, kun KQLY hyppäsi ja ampui ilmasta puolalaisen Jarosław ”pashaBiceps” Jarząbkowskin voittaen kierroksen sekä kartan 16-14.

Ranskalaisjoukkue voitti myös toisen kartan Miragen 16-12 ja eteni välieriin. Vastaan asettui koko turnauksen voittanut Ninjas in Pyjamas, joka pysäytti matkan 1-2.

Tovmassian muistetaan ajoistaan Clan-Mystikin, Team LDLC:n ja Titan eSportsin kanssa. Hän kertoi Facebookissa, että VAC-kielto oli ansaittu ja tiedostaa, että tämä on uransa loppu. Nykyään 31-vuotias ranskalainen on siirtynyt kilpapeleistä kokonaan pois.

– Elokuun lopussa ohjelmoija otti minuun yhteyttä kertoen, että useat ammattilaispelaajat käyttivät huijausohjelmaa. Tulin heti kiinnostuneeksi ja sain ohjelman käyttöön seitsemäksi päiväksi. Olin idiootti ja jouduin kiusaukseen, joka oli liian iso. Halusin nähdä, miltä asiat näyttävät julkisilla servereillä ja matchmakingissä.

-En käyttänyt sitä noiden päivien jälkeen, KQLY väitti.

Youtubettaja 3kliksphilip analysoi videolla KQLY:n kuuluisan hyppytapon.

Lue myös: Natus Vincere sai loistavan alun – tilastot hämmästyttävät

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!