Kiinassa mustalle listalle joutunut Felix ”PewDiePie” Kjellberg on kiistellyt maan kanssa jo aikaisemmin – Syynä nimen ”PewDiePie” käyttö

Felix ”PewDiePie” Kjellberg joutui Kiinassa kiellettyjen kanavien listalle sen jälkeen, kun hän puhui taannoisessa videossaan Honkongin mielenosoituksista. Tämän lisäksi hän regoi meemeihin, joissa Kiinan presidentti Xi Jinpingiä verrattiin Nalle Puhiin.

Viikonlopun aikana tubettaja ilmoitti, että hänen videoita ei enää pysty katsomaan Kiinasta käsin. Tuolloin julkaisemassaan videossa Kjellberg kertoi olevansa tilanteesta pahoillaan, mutta varsinaisena yllätyksenä kyseinen esto ei tullut.

LUE MYÖS: PewDiePie bannattiin Kiinassa

Kiinan ja Kjellbergin historia ulottuu kuitenkin viimeaikaista kiistaa pidemmälle, sillä vuonna 2017 Kiinassa nimi ”PewDiePie” patentoitiin sometähden vastusteluista huolimatta. Twitteriin julkaisemassaan kuvassa Kjellberg esittää osan asiakirjasta, jossa hakemus nimen omistusoikeudesta käy ilmi (jutun alla tai täällä).

Viestissä Kjellberg kertoo, ettei hän juurikaan voinut vaikuttaa nimen rekisteröintiin. Tilanteesta teki entistä hullunkurisemmaksi se, että kyseinen yhtiö on ilmoittanut keskittyvänsä myymään vaatteita, hanskoja ja häämekkoja. Vääryydellä on kuitenkin hopeareunus, sillä nykyisessä poliittisessa ilmapiirissä PewDiePie-mekot tuskin menevät Kiinassa kaupaksi.

Kuva: PAX Prime 2015


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.