Kiina on iso tekijä kilpapelaamisen saralla ja nyt maa on lisännyt kaksi elektroniseen urheiluun liittyvää ammattinimikettä muiden virallisten ammattien joukkoon.

Kiinan henkilöstöresurssien ja sosiaaliturvan ministeriö (CMHRSS) on lisännyt yhteensä 15 uutta nimikettä jo olemassa olevien ammattien listalle. Näiden uusien titteleiden joukossa on ”esports ammattilainen” ja ”esports operaattori”.

Ensimmäinen titteli tarkoittaa pelaajaa, joka tekee kilpapelaamista työkseen, eli osallistuu alan kilpailuihin ja esimerkiksi treenaa muiden ammattilaisten kanssa. Esports operattori tarkoittaa puolestaan henkilöä tai tahoa, joka järjestää turnauksia/tapahtumia tai tuottaa niihin liittyvää sisältöä.

Uusi virallinen asema ja määritelmä edesauttavat lajin statusta maassa ja tällä voi olla merkitystä esimerkiksi isojen turnausten järjestämisen kannalta. Kiina on merkittävä tekijä kilpapelaamisen saralla, sillä maasta löytyy useita menestyneitä joukkueta, pelejä ja tapahtumia.

Esimerkiksi tänä vuonna maassa järjestetään megaluokan tapahtuma, kun Dota 2 The International 9 -turnaus rantautuu Shanghaihin. Jättiluokan tapahtumassa on menneinä vuosina ollut valtavia palkintopotteja, esimerkiksi viime vuonna turnauksessa jaettiin yhteensä yli 25 miljoonaa dollaria.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli