IS: Elias ”Jamppi” Olkkonen odottaa tuomarin päätöstä – näin ENCEn tähtipelaajan kiista Valven kanssa etenee

Topias Rouvinen
ence_jamppi_valve

Elias ”Jamppi” Olkkosen ja Valven välinen kiista VAC-pelikiellon poistamisesta on jälleen edennyt. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Suomalainen Counter-Strike: Global Offensive -pelin superlupaus, 19-vuotias Elias ”Jamppi” Olkkonen nosti helmikuussa kanteen pelijätti Valvea vastaan major-pelikieltonsa poistamiseksi.

Jamppi haki tällöin Valvelta Major- ja VAC-pelikieltojen purkua, sekä 268 092 euron korvauksia. Perusteena korvauksille oli, että Suomen 19-vuotias CS-tähti menetti pelikieltojen seurauksena huippusopimuksen organisaatio OG:n pelaajana.

Toukokuussa Valve GmbH vastasi kanteeseen ja kertoi vastustavansa sitä kaikin osin. Tämän lisäksi he kertoivat Jampin nostaneen kanteen väärin perustein ja väärää yritystä vastaan.

Heinäkuussa Jamppi teki turvaamistoimihakemuksen, jossa hän laski Valvelta pyytämäänsä vahingonkorvaussummaa 228 092 euroon ENCEn kanssa tehdyn ammattilaissopimuksen johdosta.

Uudessa vaatimuksessa pyydettiin myös vahingonkorvaussumman lisäksi vain VAC-pelikiellon purkua. Tämän lisäksi Jamppi pyysi käräjäoikeutta asettamaan Valvelle 100 000 euron uhkasakon jos kieltoa ei poisteta.

Lue lisää: IS: Elias ”Jamppi” Olkkosen ja Valven oikeusjuttu etenee – oikea yhtiö haastettiin ja uhkasakkoa on pyydetty

Kiista odottaa nyt tuomarin päätöstä

Ilta-Sanomat sai nyt käsiinsä Valve GmbH:n vastauksen turvaamistoimihakemukseen, jonka mukaan yritys vastustaa sitä täysin.

Vastauksessa kerrotaan Jampin tehneen turvaamistoimihakemus vasta heinäkuussa, vaikka alkuperäinen kanne nostettiin helmikuussa ja Valve GmbH vastasi siihen jo toukokuun lopussa. Tämän perusteella yhtiö on sitä mieltä, ettei Jampilla ole kiireellistä tarvetta saada oikeussuojaa.

Valve GmbH:n mukaan turvaamistoimihakemus täytyy hylätä myös sen takia, että sen vaatimus sama on kuin helmikuussa nostetussa kanteessa ja Jamppi pyrkisi sen avulla vain väliaikaisesti samaan tavoitteeseen, mihin hän ei voi päästä alkuperäisellä pääasiallaan.

Vastauksessa korostetaan myös Jampin nostaneen kanteen kuluttajana, vaikka tämä on todellisuudessa elinkeinoharjoittaja. Tätä puoltaa Valve GmbH:n mielestä Jampin huhtikuussa tekemä sopimus ENCEn kanssa.

Yhtiön mukaan tämä osoittaa ettei VAC-pelikielto ole este Jampin elinkeinon harjoittamiseen, kuten kanteessa alun perin on sanottu. Sen sijaan sen poistaminen aiheuttaisi ongelmia Valve GmbH:lle, sillä se antaisi kuvan siitä, että VAC-kielto voitaisiin saada poistettua ilman perusteita.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on kertonut Ilta-Sanomille tuomarin tekevän seuraavaksi päätöksen siitä, onko se (Itä-Uudenmaan käräjäoikeus) oikea käsittelypaikka tapauksen hoitamiseksi. Sitä kauanko päätöstä pitää odottaa, ei osattu vielä käräjäoikeudesta kuitenkaan kertoa.

PÄIVITYS 21.8.2020 kello 10.30:

Ilta-Sanomat uutisoi Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden hylänneen Jampin turvaamistoimihakemuksen liittyen tälle asetettuun VAC-kieltoon, joka estää häntä osallistumasta Major-turnauksiin.

Päätöstä koskien Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden toimivaltaa pääasian käsittelyssä ei ole vielä kuitenkaan annettu.

Lue myös: Aleksib nöyryytti NiP:n REZiä – ovelin temppu pitkään aikaan?

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.

Voita Karibian risteily – arvo 1400€!

  1. Vastaa muutamaan nopeaan kysymykseen.
  2. Osallistu arvontaan.
  3. Voit voittaa 1400€ arvoisen Karibian risteilyn!
OSALLISTU NYT!
Asenna appi

eUrheilu.org

Kilpapelaamisen tuoreimmat uutiset!