IS: Elias ”Jamppi” Olkkosen ja Valven oikeusjuttu etenee – oikea yhtiö haastettiin ja uhkasakkoa on pyydetty

Topias Rouvinen
ence_jamppi
Kuva: Elias "Jamppi" Olkkonen, VAC-ban, Major-CS:GO, ENCE

ENCEn CS:GO-joukkueen tuorein signaus, 18-vuotias Elias ”Jamppi” Olkkonen on laskenut Valvelta pyytämäänsä vahingonkorvaussummaa, sekä pyytänyt käräjäoikeutta asettamaan 100 000 euron uhkasakon, jos VAC-kieltoa ei poisteta. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Jamppi haki helmikuussa Valvelta Major- ja VAC-pelikieltojen purkua, sekä 268 092 euron korvauksia. Perusteena korvauksille on, että Suomen 18-vuotias CS-tähti menetti pelikiellon seurauksena huippusopimuksen organisaatio OG:n pelaajana.

Toukokuussa Valve GmbH vastasi kanteeseen ja kertoi vastustavansa sitä kaikin osin. Tämän lisäksi he kertoivat Jampin nostaneen kanteen väärin perustein ja väärää yritystä vastaan, sillä pelikielloista vastaa Valve Corporation, joka on edellä mainitun Valve GmbH:n emoyhtiö. Valve Corporation on perustettu 1996 Yhdysvalloissa, ja Valve GmbH puolestaan 2016 Saksassa.

Yhtiön mukaan myöskään Itä-Uudenmaan käräjäoikeus ei ole toimivaltainen käsittelemään asiaa, koska yrityksen kotipaikka on Saksassa, eikä kyseessä ole kuluttajasopimusta koskeva asia.

Lue myös: ENCEn allu ja Jamppi ottivat toisistaan mittaa AWP-tarkkuuskivääreillä – katso video!

Näin Jampin ja Valven oikeusjuttu nyt etenee

Olkkosen uuden vastauksen mukaan Itä-Uudenmaan käräjäoikeus voi asian käsitellä, ja tapauksen olevan kuluttajariita, sillä VAC-bannien tapahtumahetkellä vuonna 2015 ei hän ollut vielä CS-ammattilainen. Vastauksen mukaan Valve Corporation on siirtänyt myös Euroopan asiakkaita koskevat asiat tytäryhtiölleen.

Vastauksessa sanotaan myös Valve GmbH:n vahvistaneen aikaisemmin olevansa asianomainen, kun Jamppi alun perin haki ratkaisua kiistaan Euroopan komission verkkovälitteisen riidanratkaisun kautta. Valve GmbH on myös merkitty elinkeinonharjoittajaksi Steam-palvelun tilaussopimukseen.

Tämän lisäksi Valve Corporation omistaa Valve GmbH:n kokonaisuudessaan, sekä jakavat yhtiöt sähköpostiosoitteen legal@valvesoftware.com.

Jamppi myös laski Valvelta pyytämäänsä vahingonkorvaussummaa 228 092 euroon ENCEn kanssa tehdyn ammattilaissopimuksen johdosta. Uudessa vaatimuksessa pyydetään nyt myös vahingonkorvaussumman lisäksi vain VAC-pelikiellon purkua.

Valven seuraavan vastauksen määräpäivä on keskiviikko 15.7.

Lue myös: Tässä on kallein koskaan myyty CS:GO-skini – hintaa yli 100 000 dollaria!

Eurheilu.org on myös Discordissa! Liity keskusteluun osoitteessa: discord.gg/znGMa7r

Voita sähköpyörä – arvo yli 1000€!

  1. Vastaa neljään nopeaan kysymykseen.
  2. Osallistu arvontaan.
  3. Voit voittaa sähköpyörän, jonka arvo on yli 1000€!
OSALLISTU NYT!
Asenna appi

eUrheilu.org

Kilpapelaamisen tuoreimmat uutiset!