Havu:n uudella viisikolla vaikea alku, mutta se oli odotettavissa. Mistään katastrofista ei kuitenkaan ole kysymys, vaan päinvastoin.

Maanantaina 17. tammikuusta Havu julkaisti pitkään odotetut uudet pelaajansa, jotka tulivat korvaamaan Jemin sekä ZOREE:n suomalaisorganisaation kokoonpanosta. Täydennysmiehet Otto ”OttoNd” Sihvo sekä Joona ”Sm1llee” Holmström liittyivät joukkueen harjoituskokoonpanoon vasta tämän vuoden puolella, joten viisikolla ei ole yhteisiä harjoituksia vielä kovinkaan paljoa vyön alla.

Lue myös: OttoNd ja Sm1llee täydentää HAVU:n CS:GO rosterin

Uudistettu HAVU rosteri pääsi kokeilemaan siipinää ensimmäisen kerran torstaina 20. tammikuuta, kun joukkue kohtasi australilaisryhmä LookingForOrg:in Elisa Invitational Winter 2022 Main Qualifierin avausottelussa. Lopputuloksena BO3 ottelusarjasta tuli suora 0-2 tappio (3-16, 14-16), mutta toisena pelatussa Infernossa nähtiin jo selkeästi parempaa peliä suomalaisviisikolta.

Infernossa HAVU oli kuskinpaikalla ensimmäisen puoliskon jälkeen pelattuaan varsin erinoamisesti CT-puolella. LFO sai kuitenkin otteensa kupletin juonesta ja HAVU:n hyökkäykset terroristeina päättyivät erästä toiseen tiiliseinään.

Kahden pelatun kartan jälkeen vain Sami ”xseveN” Laasanen onnistui ampumaan itsensä yli 1.00 HLTV ratingille (1.06) ja aussit veivät ottelusarjan oikeutetusti nimiinsä. Hanskoja ei kuitenkaan pidä paiskoa naulaan, sillä on varsin todennäköistä, että joukkueen kuntopiikkiin on vielä paljon matkaa. On hyvä pitää mielessä, että esimerkiksi Sihvo on pelannut kilpailullisesti CS:ää edellisen kerran kunnolla vuoden 2021 alkupuolella eikä Holmström tiennyt siirrosta uuteen joukkueeseen kuin vasta pari viikkoa sitten.

#HAVUCSGO | We take the L as Aussies were stronger today, 0-1 in Elisa Invitational Main Swiss stage 🙏 GG WP @LFOcsgo!

We back on Saturday with Elisa Open Suomi 👊

#HAVUJA #ElisaInvitational

Jos tweetti ei näy, voit katsoa sen täältä!

Seuraavan kerran Havun viisikko nähdään pelikentällä ensi viikon tiistaina, kun se kohtaa samaisissa qualeissa Lynn Visionin klo 19.00 alkavassa ottelussa. Joukkue on siihen mennessä kerennyt harjoittelemaan lisää yhdessä ja todennäköisesti Havu tulee olemaan paremmin hereillä ottelusarjan alussa, kun mitä LFO:ta vastaan nähtiin.

Havu:n kokoonpano on tällä hetkellä (ainakin paperilla) ehdottomasti Suomen kärkinimi. Rosteri on kasattu varsin tasapainoiseksi ja osaamista löytyy pelin joka osa-alueelle, eikä major finalistien kokemus ole ainakaan haitaksi. Annetaan joukkueelle aikaa näyttää kykynsä, kriittisen tarkastelun aika tulee hieman myöhemmin!

Lue myös: Supertähden paluu venyy, nuori osuja kovan paikan edessä!

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!