HAVUn matka Flashpoint 1 Los Angelesissa päättyi suomalaisten huikeaan kolmanteen sijaan, kun ennakkosuosikki MAD Lions voitti suomalaiset kartoin 0-2 (Dust2 14-16, Mirage 5-16).

Suomalaiset taipuivat ennakkosuosikille MAD Lionsille alemmassa finaalissa, sijoittuen kolmansiksi. Kolmas sija tarkoittaa 100,000 dollarin palkintoa HAVUlle.

Suomalaiset aloittivat omalla karttavalinnallaan Dust2, aloittaen CT-puolelta pistoolikierroksen. Tanskalaiset vastasivat takaisin nopeasti, sillä heti seuraavalla kierroksella pelistä tiedettiin tulevan tasainen vääntö. Edestakaiset kierrokset vaihtuivat joukkueiden välillä tilanteeseen 4-4 asti.

MAD Lionsin rikottua HAVUn ekonomian, alkoivat tanskalaiset keräämään peräkkäisiä kierroksia alleen. Suomalaiset eivät kuitenkaan täysin luovuttaneet, saaden vielä kaksi kierrosta puoliskolla. Tilanne oli 6-9 puolten vaihtuessa tanskalaisten eduksi.

Toinen puolisko alkoi MAD Lionsin itsevarmoilla kolmella kierroksella, kunnes HAVU alkoi kiihtymään. Peli oli 6-12 tanskalaisten eduksi, kunnes suomalaiset saivat viisi kierrosta putkeen ilman tanskalaisten häiriötä. MAD Lions kimposi takaisin peliin kahden tiukan kierroksen verran, suomalaisten silti pysyen mukana ekonomiassa. Seuraava kierrosvoitto tarkoittaisi ekonomian rikkomista tanskalaisille.

Tilanteessa 12-14 suomalaiset olivat tanskalaisten all-in -ostoa vastaan, kun Joonas ”doto” Forss sai kaksi kierroksen määräävää tappoa longilla sekä A-pommialueella. Tanskalaisten paettua säästämään kaksi kivääriä, oli vihdoin ekokierroksen aika tilanteessa 13-14.

Samat kaksi kivääriä säästyi kierrokselle 29, kun tanskalaiset sijoittivat koko joukkueella täyteen ostoon, voittaen seuraavat kaksi kierrosta. Dust2 päättyi 14-16 MAD Lionseille.

Suomalaisten karttavalinnan häviö oli HAVUlle kova paikka, sillä tanskalaiset ovat olleet todella vahvoja seuraavassa kartassa.

Tanskalaisten karttavalinta Mirage, alkoi Olli ”sLowi” Pitkäsen näyttävällä neljän tapon pistoolikierroksella.

Katso pistoolikierros tästä:

Tanskalaisten voitettua seuraava kierros ilman kuolemia rikkoi HAVUn ekonomian heti kättelyssä. Kierrokset jatkuivat edestakaisina, kunnes 2-2 tilanteessa MAD Lions voitti toisen kierroksensa peräkkäin, laittaen HAVUn ekokierrokselle.

HAVUn voitettua kaksi ekokierrosta kierroksilla 9 ja 14, saivat suomalaiset vain 5 kierrosta CT-puolelta. Puolten vaihtuessa tilanne olikin 5-10 MAD Lionsin eduksi.

Tanskalaiset voittivat toisen pistoolikierroksen, ja lähestyivät voittoa finaalinkiilto silmissä. HAVU ei saanut peliä enää kasaan, ja hävisivät toisen kartan lukemin 5-16.

The road comes to an end 😭 We fall down 0-2 to @MADLions_CSEN, GGWP & GL in the grand final! 👊

We finish 3rd place in the Flashpoint 1 🥉 Thanks for all the support you gave us during this trip,
this was overall a great experience for our team! 💚

#HAVUJA #Flashpoint

Tanskalainen MAD Lions haastaa sunnuntai-iltana klo 22:00 brasilialaisen MIBRin Flashpointin finaalissa. Voittajalle palkintona on 500,000 dollaria, toiselle 250,000 dollaria.

Eurheilu.org on myös Discordissa! Liity keskusteluun osoitteessa: discord.gg/znGMa7r

Kuva: DreamHack