Haaveet kolminkertaisesta The International mestarista on nyt toistaiseksi haudattu. Hallitseva mestari, OG, on ulkona Dota 2 TI10 turnauksesta. Topias ”Topson” Taavitsainen ja OG jäivät tänään aamupelissä Team Spirit nimisen jyrän alle. Molemmat ottelut OG hävisi käytännössä jo draftissa, kuten kävi myös Secretiä vastaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Lähdetään purkamaan OG:n tappiota toteamalla, että Team Spirit ansaitsi voittonsa. CIS-joukkue on ollut todella murhaava vaikean alun jälkeen ja viipottaa tällä hetkellä aivan ilmiliekeissä läpi lower bracketin. Spirit kohtaa myöhemmin tänää alkavassa ottelusarjassa Virtus.Pro:n. Tuon ottelun voittaja jatkaa matkaansa lower bracketin semifinaaliin.

Sitten muutama sana OG:sta, sekä joukkueen matkasta Dota 2 TI10 turnauksessa. Olisihan se ollut ehkä hieman liikaa, että OG olisi noussut jälleen vaikean DPC kauden sekä muutaman pelaajavaihoksen jälkeen avoimien karsintojen kautta mestariksi. Avaimet siihen oli olemassa, eikä 7.-8. sijoitus oli sinäänsä huono, vaikka se totaalinen pettymys ja pannukakku onkin. Organisaatio nappasi tuolla sijoituksella itselleen reilun miljoonan palkintorahaa.

Lue myös: Lasse Urpalainen joukkueineen varmisti 3.6 miljoonan voiton

SumaiL oli loistava lisä OG:n kokoonpanoon. Joukkueen dynamiikka tuntui muutenkin toimivan, mutta ennen itse ottelua tapahtuvissa drafteissa OG vain epäonnistui täysin. Secretiä vastaan last pickattu Topsonin mid Hoodwink oli varsin hyvä esimerkki hyvän draftin kääntämisestä katastrofiksi. Tänään ensimmäisessä pelissä Spiritä vastaan Winter Wyvern sekä eritoten Collapsen pelaava Magnus olivat yksinomaan Spiritin avaimet voittoon. Winter Wyvernin bannaaminen ensimmäisessä vaiheessa ei käy järkeen, mutta Magnuksen läpi päästäminen myös toiseen otteluun kostautui aivan täysin.

Molemmissa otteluissa alusta loppuun asti nimenomaan Collapsen Magnus oli se tekijä, joka kantoi Spiritin uudelle tasolle. Vaikea on sanoa tai ymmärtää, että miksi OG päästi Magnuksen läpi myös toiseen otteluun, mutta se oli virhe joka maksoi hallitsevalle mestarille voiton tänään molemmissa otteluissa. Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista.

The #TI10 dream ends today for the double champion.

We came to give our best, and we did. It wasn't enough.

@Team__Spirit was the best team today, they deserve their result.

Thanks for your unconditional support again, we will never forget it.

One last time, #DreamOG 💖

Jos tweetti ei näy, voit katsoa sen täältä!

Mitä tapahtuu OG:n leirissä seuraavaksi?

Edessä on mielenkiintoisia aikoja. Itse toivoisin, että OG jatkaisi samalla kokoonpanolla, sillä siinä on potentiaalia vaikka ja mihin. SumaiL on ollut niin vähän aikaa mukana, että koen joukkueella olevan vielä paljon opittavaa toisistaan. Paremmalla draftaamisella OG olisi mielestäni voinut ihan tosissaan haastaa kenet tahansa jäljellä olevista joukkueista TI:n mestaruudesta. Nämä ovat kuitenkin vain muttia.

Johan ”n0tail” Sundsteinin pelitalo Lissabonissa ei ole menossa minnekkään. OG tulee varmasti jatkamaan, sillä hampaan koloon jäi tästä turnauksesta varmasti paljon tavaraa. Dota 2 maailmassa tunnetusti TI:n jälkeen alkaa rosteriruletti, mutta tällä hetkellä on vaikea nähdä, että kuka lähtisi ja kuka korvaisi kenet. OG:lla on kuitenkin todella hyvä paketti joka koostuu TI mestareista (+Saksa). Jäämme seuraamaan mielenkiinnolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

Ota eurheilu.org seurantaan Twitterissä!