Draamaa Valorant-skenessä: Fnaticin pelaaja siirrettiin sivuun ja syynä olivat kommentit Venäjän hyökkäykseen. Someen jaettiin kuvia yksityisistä keskusteluista.

Esports-organisaatio Fnatic tiedotti keskiviikkoiltana, että he siirsivät Valorant-kokoonpanosta venäläisen Andrey ”BraveAF” Gorchakovin sivuun välittömästi. Organisaatio tutkii tilannetta ja tiedottaa kokoonpanon tulevaisuudesta seuraavina päivinä.

– Olemme tietoisia tilanteesta Valorant-pelaajamme BraveAF’in kanssa. Tästä hetkestä lähtien Gorchakov on jäädytetty ammattilaispeleistä, kun aloitamme tutkimuksen.

FNATIC

@FNATIC
An update regarding BraveAF.

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

Syy ”pelikieltoon” on 26-vuotiaan venäläisen kommentit Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Sosiaaliseen mediaan laitettiin jakoon yksityisiä keskusteluita, jotka käytiin BraveAF’in ja ukrainalaisen henkilön välillä.

Twitter-käyttäjä yxo7 jakoi viestit Twitteriin ja kirjoitti:

– Fnatic, teidän pelaajanne tukee sotaa Ukrainassa. Hän kiistää siviiliuhrit. Näyttää siltä, että hänellä ei pitäisi olla oikeutta edustaa organisaationne e-urheilussa.

yXo

@yxo7
A player of your team supports the war in Ukraine.
Denies civilian casualties.
It seems he has no right to represent your organization in esport.
Pay attention please.
@braveaff @FNATIC @PlayVALORANT

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

Viesteissä näkyy Braven sanovan, ettei siviilejä vahingoiteta. Totuus on kuitenkin muuta, sillä YK:n mukaan yli tuhat siviiliä on menettänyt henkensä hyökkäyksen takia.

Fnaticin pelaaja puolustautui

Keskustelu jatkui Twitterissä, sillä BraveAF kommentoi asiaa ja puolustautui seuraavasti:

– Nuo kuvat ovat yksityisviestejä minun ja ukrainalaisen tytön välillä. Keskustelimme hieman ennen hyökkäystä ja kirjoitin hänelle 24. helmikuuta aamulla kysyäkseni onko hänellä kaikki hyvin. Silloin kukaan ei tiennyt mitä tapahtuu, ja kirjoitin vain alustavia ajatuksiani sekä ensivaikutelmiani.

– Näet selvästi näistä kuvista, että haluan tämän päättyvän mahdollisimman pian, enkä halua ihmisten loukkaantuvan tai kuolevan, Andrey puolustautui.

braveaf

@braveaff
About current situation… these screenshots are from direct messages of me and Ukrainian girl. We had a little chat before 24th of feb and I wrote her in the morning of 24th feb to know if she’s alright. By that time nobody knew what’s going on and I just wrote my initial…

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

Lue myös: Natus Vinceren perustaja ZeroGravity sotii nyt Venäjää vastaan

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!