FLASHPOINT sallii VAC-bannattyjen pelaajien pelata liigassaan – kuka signeeraa nyt Elias ”Jamppi” Olkkosen?

Pitkään odotettu muutos CS:GO-ammattisääntöihin saapuu FLASHPOINT-liigaan (entinen B Site), joka sallii VAC-bannattyjen pelaajien pelata tapahtumissaan.

Vaikka FACEIT on alun perin ilmoittanut kieltävänsä VAC-bannattyjen pelaajien pelaamisen tapahtumissaan, ovat he nyt kääntäneet kelkan, ja sallivat huijaamisesta, sekä sopupelien järjestämisestä kiinnijääneiden tehdä paluu FLASHPOINT-liigaansa.

FACEIT:stä tulee täten kolmas turnausjärjestäjä, joka on kumonnut pysyvän kiellon VAC-bannatyilta pelaajilta, ESL:n ja DreamHackin tehtyä niin jo vuonna 2017.

LUE MYÖS: B Site -liiga kantaakin nimeä FLASHPOINT – ensimmäisillä kausilla jopa 2 miljoonan palkintopotti!

FLASHPOINT ilmoitti säännön seuraavasti: ”Jokainen ennen 5.2.2018 VAC-bannatty pelaaja saa osallistua liigan karsintoihin.”

Muutos tarkoittaa monelle taitavalle pelaajalle uutta mahdollisuutta ammattilaisena, joidenkin huijanneen vuosia, joidenkin jopa kymmeniä vuosia sitten. Pelaajat kuten Josh ”steel” Nissan, sekä Braxton ”swag” Pierce saavat palata nyt ainakin FLASHPOINT-pelikentille vuoden 2014 iBUYPOWER sopupeliskandaalin jälkeen.

Elias ”Jamppi” Olkkonen (Kuva: SJ Gaming)

Sääntömuutos antaa uuden mahdollisuuden myös suomalaiselle Elias ”Jamppi” Olkkoselle, joka oli monen huippujoukkueen tähtäimessä ennen VAC-ban sotkuaan. Jampin vanhalla Steam-tilillä – jonka hän on nuorena myynyt eteenpäin – on väitetysti VAC-bannit.

Jampin vanhan tilin VAC-banneja ei ole kuitenkaan Valven saatika hänen puolestaan ikinä varmistettu faktaksi. Ainoana pohjana väitteille toimii FACEIT Mikeyn vuoden 2019 elokuussa tehty twiitti FACEIT Pro League pelaajien kesken tehdystä äänestyksestä, jossa äänestettiin otetaanko Jamppi liigaan sisään VAC-sääntöjen takia.

Jamppi voitti äänestyksen saaden 93% äänistä.

Nyt jääkin nähtäväksi, mikä liigaan pyrkivä joukkue haluaa signeerata suomalaisen AWP-taiturin riveihinsä.

Vaikka VAC-bannatyt pelaajat eivät vieläkään saa osallistua BLAST-turnauksiin, tai Valven järjestämiin Majoreihin, on tämä iso askel nuorille pelin talenteille, jotka ovat tehneet virheen ennen pro-pelaajan uraansa.

(Uutista korjattu 5.2. klo 14:07: Jampin vanhan tilin uusi omistaja huijasi väitetysti hänen vanhalla tilillään, aiheuttaen Jamppiin yhdistetylle tilille VAC-bannit. Jamppi ei ole itse jäänyt ikinä kiinni huijaamisesta. Lisätty FACEIT Mikeyn twiitti Jampin FPL äänestyksestä.)

Lähteet: FLASHPOINT/Twitter/Dexerto/HLTV, Kuva: FLASHPOINT/SJ Gaming


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.