FIFA-kauden huippu peruttiin heinäkuun lopussa. FIFA 21:n parhailta pelaajilta vietiin FIFAe World Cup ja FIFAe World FIFAe Nations Cup.

Kansainvälinen jalkapalloliitto eli Fifa laittoi FIFA 21 -videopelin huipun jäihin perumalla kaksi suurinta tapahtumaa. Kyseessä oli peruminen jo toista vuotta peräkkäin. Turnausten järjestämistä olisi voinut harkita pelattavan internetin välityksellä.

Maailman parhaat pelaajat pelasivat kauden tähdätäkseen FIFAe World Cup 2021 -turnaukseen, mutta koronapandemia perui tapahtuman jälleen. Vuoden kohokohdan piti alkaa Lontoossa 6. elokuuta. FIFA Global Series on pyörinyt lähes koko FIFA 21:n ajan, mutta lopullinen palkinto jäi saamatta.

Pelaajat pääsivät rekisteröitymään 9. lokakuuta alkaen Global Series -sarjaan. Rekisteröityminen loppui 31. joulukuuta ja aikarajan umpeuduttua uusia osallistujia ei otettu mukaan. Rekisteröitymisen jälkeen taidot piti näyttää FUT Champions Weekend League -turnauksessa, sillä 30 ottelusta piti ottaa vähintään 27 voittoa. Verified-tila oli mahdollista lunastaa 31. joulukuuta asti. Lopulta tosipelaajat kohtasivat toisia verified-pelaajia vastaan turnauksissa ja tavoitteena oli saada FGS-pisteitä.

FIFAe

@FIFAe
We are heartbroken to bring you the news that the upcoming FIFAe World Cup and FIFAe Nations Cup have been cancelled.

We are committed to protecting the integrity of our competitions and maintaining a health and safety-first approach to events.

👉 bit.ly/3x5TPOv

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

FIFAe Nations Cup 2021:n peruminen oli suomalaisittain massiivinen pettymys, sillä Joona ”Krompe” Vaajala ja Jesse ”Kossu72” Kosamo pelasivat Suomen karsinnoista jatkoon. Euroopan karsinnoissa Suomi pääsi B-lohkon toiseksi ja pudotuspeleissä voitti Israelin 2-0.

Yle E-urheilu

@yle_eurheilu
MITÄ TÄÄLLÄ TAPAHTUU!?!
Suomi nousee lisäajan rankkarilla 3-2-voittoon!!!!!! @Kossu72

#ylefifa #FeNC

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

Suomen ja 23 toisen maan piti suunnata 20. elokuuta Tanskaan ottamaan toisistaan mittaa. Suomen joukkueeseen ilmoitettiin kaksikon lisäksi myös Jussi ”JaKurrii” Koivuniemi. Pelaajat ja taustahenkilöt olivat tilanteesta pettyneitä.

– Olemme luonnollisesti pettyneitä pelaajien puolesta, mutta kaikkien terveys on tärkeintä, Palloliiton Taneli Sopanen totesi.

– Sanat eivät voi kuvailla miten surullinen olen juuri nyt, Jesse Kosamo sanoi surullisena.

– Unelmani oli päästä isoon FIFA-turnaukseen, Krompe kertoo.

Suomalaisten kommentit olivat kauniista päästä, sillä jotkut raivostuivat päätöksestä.

– Hävetkää. Tämä on vitsi ”esports-peliltä”, Yannic laukoi.

– Olette epäonnistunut yritys, ette pysty edes järjestämään turnausta 32 pelaajalle, saad sanoi.

– Pelaajat käyttivät tuhansia tunteja aikaa ja te teette heille näin. Tuntuu todella pahalta niiden osalta, jotka lunastivat paikkansa vain saadakseen sydämensä ja unelmansa rikki. Järjestäjät ovat tienneet pandemiasta alusta asti, RF20 sanoo.

Seuraajien lisäksi myös vuoden 2018 MM-kisat voittanut Mossad ”MSdossary” Aldossary otti tilanteeseen kantaa vahvasti:

– Urheilijana ja pelin maailmanmestarina, olen erittäin pettynyt tästä päätöksestä. Mielestäni tapahtuman järjestäjät ovat hoitaneet asiat huonosti, eivätkä he edes välitä päätöksiensä seuraamuksista.

FIFA-kauden huippu peruttiin, mutta palkintorahat jaettiin joukkueiden kesken eli pelaajille jäi edes jotain positiivista käteen.

Lähde: FIFA/EA/Palloliitto

Lue myös: Mitä ihmettä? Kiinalainen yritys on julkaisemassa Valorantin kopion puhelimelle

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!