FIFA 20 -striimaaja, sekä entinen pro-pelaaja Kurt ”Kurt0411” Fenech on taistellut EA:n kanssa useita kertoja menneiden vuosien aikana.

Hyvin suorasanainen ja kriittistä palautetta EA:lle useita kertoja antanut entinen pro-pelaaja Kurt0411 – joka on saanut elinikäiset bannit FIFA Global Series esports -kisoihin vuonna 2019 – sai nyt bannit kaikkiin EA:n peleihin ja palveluihin.

EA twiittasi helmikuun 24. päivä selityksen päätöksestä bannata Kurtin EA-tili kokonaan. Yhtiön mukaan 25-vuotias on ”postannut jatkuvasti loukkaavia, sekä uhkailevia viestejä ja videoita EA:n työntekijöistä sekä kilpapelaajista Global Series banniensa jälkeen”.

Electronic Arts

@EA
An Important message regarding FIFA player Kurt0411.

Kurt vastasi vihaisesti päätökseen, pyytäen todistusaineistoa ”loukkaavasta ja uhkailevasta” käytöksestään. Hänen mielestään banni on perusteeton.

”Loppujen lopuksi, en ole ikinä sanonut mitään tarpeetonta,” Kurt sanoo. ”Tämä menee syvemmälle kuin kukaan teistä ymmärtää. He eivät halunneet minua kilpailemaan tapahtumiinsa koska he ovat peloissaan että voittaisin ne. Olen toiseksi isoin pelin striimaaja ja heitä pelottaa myös että menen heidän kultapoikansa ohitse.” Kultapoika vertauksellaan Kurt luultavasti tarkoittaa FIFA-striimaaja Edwin ”Castro” Castroa, jolla on yli 2.2 miljoonaa Twitch-seuraajaa.

Vaikka Kurtin ilveilyt EA:ta vastaan ovat FIFA-yhteisön keskuudessa tunnettuja, on yllättävää yhtiön menneen niinkin pitkälle, että bannasivat he hänet kokonaan yhtiön peleistä ja palveluista.

Eurheilu.org on myös Discordissa! Liity keskusteluun osoitteessa: discord.gg/znGMa7r

Lähteet: TheLoadout, Kuva: Twitch kuvakaappaus