FaZe Clanin CS-valmentaja kritisoi ENCEä – ”Jotkut näistä organisaatioista ovat täysiä vitsejä”

© Kuva: StarLadder

FaZe Clanin CS:GO-valmentaja Janko ”YNk” Paunovic kritisoi e-urheiluorganisaatioita, jotka ovat siirtäneet toimitsijakiellon saaneet valmentajansa analyytikon rooliin. Yksi näistä organisaatioista on suomalainen ENCE.

FaZe Clanin Janko ”YNk” Paunovic oli yksi niistä CS-valmentajista, joka ei löytynyt pitkältä listalta valmentajia, jotka jäivät kiinni kamerabugin hyödyntämisestä virallisissa otteluissa.

Lue lisää: 37 valmentajaa bannattiin katsojabugin käyttämisestä – ENCEn valmentajalle yli vuoden tuomio!

Joka tapauksessa, joukkueet ovat löytäneet osittaisen porsaanreiän toimitsijakiellon kiertämiseen. Vaikka kieltoon asetetut valmentajat eivät saa osallistua peleihin, voivat he auttaa joukkueitaan analyytikon roolissa. Tämän vuoksi suurin osa organisaatioista piti kiinni toimitsijakiellon saaneista valmentajistaan.

Lue lisää: ENCE ilmoitti etsivänsä uutta päävalmentajaa – Slaava ”Twista⁠” Räsänen siirtyy analyytikon rooliin

YNk on kuitenkin tuominnut tämän käytännön sanomalla, että organisaatioiden on varmistettava, että heidän valmentajansa kohtaavat toimintansa seuraamukset.

– Jotkut näistä organisaatioista ovat täysiä vitsejä. Heidän valmentajansa todettiin syylliseksi bugin käyttämiseen useita kertoja, selkeällä aikomuksella saavuttaa kilpailuetu, ja te vain siirrätte heidät yksinkertaisesti analyytikon rooliin, sanoi YNk twiitissään.

– Olen täysin sen puolella, että ihmisille pitää antaa toinen mahdollisuus, mutta sinun on myös kohdattava tekemisiesi seuraamukset. Minkä esimerkin me annamme tällä? Istu aikasi ja voit sitten palata takaisin ja saada uuden mahdollisuuden lunastaa itsesi ja todistaa olevasi parempi, hän jatkoi.

YNk painotti puhuvansa ennen kaikkea ENCEn Slaava ”Twista” Räsäsestä ja Heroicin Nicolai ”HUNDEN” Petersenistä, jotka ovat hänen mielestään olleet suuri tekijä joukkueiden menestykselle. Hänen mielestään ei ole oikein, että he voivat jatkaa analyytikkona toimimista kiellon ajan.

Hän vertasi asiaa vuonna 2014 tapahtuneeseen iBUYPOWER -joukkueen sopupeliskandaaliin, jonka seurauksena Joshua ”steel” Nissanilta kiellettiin pelaamisen lisäksi joukkueiden valmentaminen.

YNk:n mielestä myös useita pelaajia pitäisi rangaista valmentajien huijaamisesta. Hän väittää, että joukkueet joissa bugia käytettiin useita kertoja hyödykseen, eivät voineet olla tietämättömiä tapahtuvasta huijaamisesta.

Lue myös: Valmentajien huijaaminen ei loppunut kamerabugin käyttöön – ESIC:llä todisteita stream-snipaamisesta otteluissa

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.

Kuva: Igor BNezborodov / StarLadder


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.