Valve julkaisi uusimman päivityksensä Counter-Strike: Global Offensiveen torstain ja perjantain välisenä yönä.

Päivitys yllätti, mutta ei yllättänytkään

Uusi päivitys sai joidenkin pelaajien suut loksahtamaan auki: Pelin kehittäjät päättivät lisätä Vertigo-kartan aktiiviseen karttakiertoon. Jo pitkään ollaan CS:GO-skenessä supistu Cachen poistumisesta map poolista, eli karttakierrosta. Pienoisena yllätyksenä tilalle tuli kuitenkin pelin kehittäjien jo hetken aikaa päivittämisen alla ollut Vertigo. Vertigo tulee Cachen tilalle, josta on tekeillä uusi versio. Lisäksi pelissä voi ostaa itselleen Katowice 2019 -majoreiden aikaan tunnetuksi tulleen EZ4ENCE-kannatuslaulun.

Vaikuttaako uusi kartta kilpapelaamiseen?

Lyhyesti sanottuna kyllä. Vastaus ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen, sillä Cachen poistuessa karttakierrosta, kaikki joukkueet saavat tästä sekä hyötyä että haittaa. Pikemminkin kysymys kannattaa asetella pohtimaan sitä, kuinka paljon Vertigo vaikuttaa kunkin joukkueen peliin positiivisesti tai negatiivisesti.

Cachen poistuessa karttakierrosta, Astraliksen lisäksi myös ENCE hyötyy tästä, sillä tanskalaisten vakituisena poistettavana karttana toiminut Cache on myös ENCE:n permaban. Lauantaina alkavassa StarSeries Season 7:ssä ei uutta karttaa kuitenkaan vielä nähdä. Kestääkin varmasti hetken, ennen kuin turnausten järjestäjät ottavat Vertigon mukaan turnauksiinsa.

Nyt voit kuunnella EZ4ENCE:ä kun purat pommia

Tänään julkaistussa päivityksessä on myös ENCE-faneja ilahduttava yllätys: peliin on tullut ostettavaksi EZ4ENCE -music kit, jonka avulla voit kuunnella lempilauluasi samalla, kun myllytät vastustajasi B-pommipaikan matalaksi tai purat pommia viime sekunneilla, ottelun ollessa 15-14. Päivitys onkin nimetty pilke silmäkulmassa Valven toimesta ”EZ4VERTIGO”.

Pelin sisäisistä kosmeettisista esineistä kiinnostuneet voivat löytää aseisiinsa uuden päivityksen myötä tyylikkäitä Feral Predators -tarroja.

Tarkemmat tiedot päivityksestä voit lukea Valven omasta blogista.

Joona Loula

Nuori pojankloppi joka kirjoittaa ja elää pilke silmäkulmassa. Opiskelen media-alaa ja elämää, sekä haikailen nuoruusvuosien muistoja.