CSPPA eli Counter-Strike Professional Player Association tulee työskentelemään suoraan ESL:n ja DreamHackin kanssa pelaajien edunvalvonnassa.

Pelaajien etuja valvova liitto CSPPA on toiminut jo vuodesta 2018 ja nyt se otti valtavan harppauksen omassa toiminnassaan ja pelaajien etujen ajamisessa. Liitto perusti ESL:n ja DreamHackin kanssa pelaajien ESL Pro Tourille osallistumista koskevan kaikkia sitovan viitekehyksen, joka ensimmäinen laatuaan elektronisen urheilun parissa.

CSPPA tulee työskentelemään suoraan ESL:n ja DreamHackin kanssa valvoakseen tapahtumia ja määritelläkseen oikeudet ja velvollisuudet kyseisissä tapahtumissa. Organisaatio pyrkii myös saamaan kyseisiä olosuhteita kaikkia järjestäjiä koskevaksi standardiksi.

Mads Øland

@MadsOland
I am delighted to announce today that the @CSPPAgg have entered into a historic framework agreement with @ESL and @DreamHack in respect of EPL and the Pro Tour. This agreement is the first of its kind in esports and a historic step for the @CSPPAgg. More: bit.ly/2u9qzvh

 

ESL:n ja DreamHackin täytyy ylläpitää asetettuja standardeja esimerkiksi majoituksen, matkustuksen ja harjoittelutilojen suhteen. CSPPA pääsee myös valitsemaan pelaajaedustajan ESL Pro Leaguen pelaajavaltuustoon, ja saa myös jatkossa oman osansa tapahtumien tuloista.

CSPPA:n neuvostossa istuu seitsemän pelaajaa: Astraliksen Andreas ”Xyp9x” Højsleth, MIBR:n Epitácio ”TACO” de Melo, mousesportsin Chris ”chrisJ” de Jong, Team Liquidin Jonathan ”EliGE” Jablonowski, Evil Geniusin Tarik Celik, OG:n Nathan ”NBK-” Schmitt, sekä Jordan ”n0thing” Gilbert.

ESL edustaja Ulrich Schulze kommentoi sopimusta sanomalla, että oli ESL:n prioriteetti taata, että yhtiö tarjoaa parhaan mahdollisen organisaation ammattipelaajille. ”Tämän pyrkimyksen luonnollisena jatkona on tunnustaa CSPPA ESL Pro Touria kehittävänä partnerina”, Schulze kertoi. ”Tämä yhteistyösopimus on erittäin tärkeä virstanpylväs meille, sekä iso harppaus kohti tulevaisuutta koko alalle.”

 

Lähde: Dotesports.com.

Kuva: ESL.