Huippusuositun pelin tienestit tipahtivat neljänneksellä vuodesta 2018, mutta ylsivät silti huikeisiin lukuihin.

Vaikka Fortnite ei yltänyt avausvuotensa uskomattomaan 1.88 miljardiin euroon, oli Epic Gamesin Battle Royale -räiskintä silti kiistaton ykkönen vuonna 2019 1.6 miljardin euron tuloilla.

Peleillä ja digitaalisilla medioilla oli muutenkin ennätysvuosi, sillä tilastojen mukaan niiden avulla tienattiin viime vuonna yli 107 miljardin euron edestä.

Epicin menestys Fortniten kanssa on kiistaton. Yhtiö on onnistunut luomaan ilmaiseksi saatavilla olevasta Battle Royale -pelistään ensinnäkin äärimmäisen suositun, ja sen lisäksi myös tuottoisan. Pelin Battle Pass -järjestelmä osoittautui niin suosituksi ja toimivaksi, että se on levinnyt jo moniin muihinkin moninpeleihin.

Muutaman kuukauden välein maksettava kymmenen dollarin hintainen Battle Pass näyttäisi kelpaavan pelaajille paljon paremmin kuin aiemmin lähes väistämättä epäonnistuneet kuukausimaksut tai täysin muihin mikromaksuihin perustuneet järjestelmät.

Fortnite on tosin onnistunut myös myymään mikromaksujen takana olevaa tavaraa pelaajille erittäin tehokkaasti. Esimerkiksi Fortniten PC-pelaajat käyttävät tuplasti todennäköisemmin rahaa peliinsä, kuin esimerkiksi toisen äärimmäisen suositun ilmaispelin, League of Legendsin pelaajat.

 

Lähde: SuperData.com, Dexerto.com.

Kuva: Epic Games.