Steamcharts.com -sivuston mukaan 2019 oli keskimäärin vahva vuosi Dota 2:lle, sillä peli rikkoi kolmen vuoden tauon jälkeen miljoonan yhtäaikaisen pelaajan rajan. Pelaajakato on kuitenkin jatkunut vuoden mittaan tasaisena. Nyt vuodenvaihteen myötä pelin pelaajamäärät ovat tipahtaneet vuoden 2014 alun tasolla, jolloin pelin suosio alkoi kertymään.

Viimeisen kuukauden aikana Dotan keskimääräinen pelaajamäärä on ollut hieman yli 380 tuhatta ja yhtäaikaisia oli parhaimmillaan 627 tuhatta. Paniikkia lukemat eivät vielä lietso, mutta huolestuttavia ne kyllä ovat, sillä osa pelin ongelmista liittyy nimenomaan pelaajamääriin. Paluu vuotta 2014 edeltäviin pelaajalukemiin tarkoittaa, että ennestäänkin jo pitkät jonotusajat matseihin pidentyvät ennestään, mikä näkyy erityisesti korkeimmilla rankeilla.

Valve on yrittänyt pitää peliä pinnalla julkaisemalla uusia päivityksiä ja hahmoja, mutta ilmeisesti marraskuun lopulla laskeutunut massiivinen Outlanders-päivityskään ei ole saanut tuotua pelin jättäneitä pelaajia takaisin.

Kelkasta jättäytyvien pelaajien määrä aiheuttaa Dotan kaltaisessa tiimipelissä jossain vaiheessa ikävän syöksykierteen, josta on vaikea enää pyristellä takaisin pinnalle, joten toivottavasti Valvella on vielä kikkoja taskussa pelin varalle.

 

 

Lähde: Steamcharts.com, Dotesports.com.

Kuva: Valve Corporation.