Yksi vuoden odotetuimmista e-urheilutapahtumista lähestyy huumaavasti, sillä Dota 2 TI10 on määrä pelata elokuun alkupuolella. Turnauksesta kuitenkin uupuu vielä muutama joukkue, ja Länsi Euroopan karsinnat alkavat pian, joissa on mukana myös kolme suomalaista.

Tunnetuin karsinnoissa oleva suomalainen on ehdottomasti OG Esportsia edustava 23-vuotias kaksinkertainen maailmanmestari Topias “Topson” Taavitsainen. OG:n DPC-kausi ei mennyt täysin odotusten mukaisesti, ja nyt hallitseva mestari joutuu hakemaan vauhtia karsintojen kautta. Paikka lopputurnauksessa on kaikkea muuta, kuin itsestäänselvyys, sillä Anathan “ana” Pham ilmoitti muutama viikko takaperin lopettavansa ammattilaisuransa. Korvaajaksi löytyy The King, Sumail “SumaaaiL” Syed, joka on ehdottomasti eliittitason pelaaja, mutta riittääkö hiekka tiimalasissa, jotta OG saa pelinsä toimimaan?

Lue myös: The God of Dota – Anathan ”ana” Pham lopettaa uransa 21-vuotiaana

Chicken Fightersin riveissä pelaa Peetu “Peksu” Väätäinen, joka edusti aiemmin urallaan mm. OG.Seediä. Väätäinen liittyi joukkueen kokoonpanoon vasta kesäkuun alussa, eikä rosterilla ole todellisia mahdollisuuksia selvitä karsinnoista eteenpäin, mutta toivoa ja pelihaluja heillä varmasti riittää senkin edestä.

Lisää suomalaisväriä karsintoihin tuo Samu “MTD” Hautala, joka tuli laajemmalle yleisölle tutuksi HAVU:n Dota 2 joukkueen pelaajana. HAVU:n joukkueen hajottua hän siirtyi Ghost Frogsin riveihin, jonka tunnetuin pelaaja on eittämättä bosnialainen Milan “MiLAN” Kozomara. Mahdollisuudet paikkaan lopputurnauksessa on kuitenkin varsin ohuet.

Länsi Euroopan karsinnat ovat kaiken kaikkiaan todella raa’at. Vain yksi joukkue selvittää tiensä lopputurnaukseen ja OG Esportsin lisäksi seasta löytyy mm. Team Nigma, Team Liquid, Vikin.GG sekä Tundra Esports. Oman mausteensa karsintoihin tuo Team Bald, jonka riveissä pelaa mm. tunnettu Dota 2 streamaaja Janne “gorgc” Stefanovski.

Karsinnat pelataan 7.-10. heinäkuuta. Kaikki ottelut pelataan BO3 -formaatilla, paitsi finaali, joka pelataan BO5 -formaatilla.

Lue myös: Ruotsi ei antanut lupaa Dota 2 The Internationalille – Valve etsii uutta lokaatiota

Ota e-urheilu.org haltuun myös Twitterissä!