Nyt voidaan puhua aikakauden loppumisesta, sillä kaksinkertainen Dota 2 maailmanmestari ja yksi maailman parhaista, The God of Dota – Anathan “ana” Pham lopettaa uransa 21-vuotiaana. Tiedote tulee yllätyksenä, sillä ana vasta muutama kuukausi sitten liittyi takaisin OG Esportsin aktiiviseen rosteriin.

.@anadota99 has decided to no longer compete in Dota 2.

It was truly a great honor to play with you, and have you by our side my friend.

Thank you for everything you have done for us.

#DreamOG

Jos tweetti ei näy, voi katsoa sen täältä!

Tiedotteessa ana itse kommentoi lopettamispäätöstä seuraavalla tavalla:

“Hei kaikki,

Menneet vuodet ovat tarjonneet uskomattoman matkan, mutta nyt on tullut aika todeta, että olen poistumassa Dota areenoilta.

Olen mietiskellyt tätä jo hetken aikaa, ja olen nyt pystynyt tekemään tarvittavan päätöksen ja aloittamaan seuraavan vaiheen elämässäni. Lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna, Dota on ollut yksi tärkeimpiä asioita elämässäni pitkän aikaa, ja olen alkanut arvostamaan ja nauttimaan muista asioista elämässäni, joita haluan tutkia sekä oppia.

OG:n porukka on ollut erittäin ymmärtäväinen, ja olen oikeasti sitä mieltä, että tämä päätös on paras minulle, mutta myös joukkueelle. Olen oppinut paljon, niin Dotasta kuin sen ulkopuolisista asioista osana OG:ta.

Tämä organisaatio tulee aina tuntumaan minulle kodilta. Dotalla tulee aina olemaan erityinen paikka sydämessäni, enkä voi sanoin kuvailla sitä kiitollisuuttani Dota yhteisöä ja kaikkia niitä kohtaan, jotka olen saanut tavata vuosien varrella. Haluan vielä loppuun lisätä erityisen kiitoksen ystävilleni sekä perheelleni.

Kiitos,

Ana”

Ana tunnetaan pelaajana, joka usein suurten turnausten jälkeen siirtyi tauolle henkilökohtaisista syistä. Nuori ujo poika, jonka valloittava hymy sulatti sydämiä. Ana aloitti ammattilaisuransa Dota 2 -pelin parissa jo 14-vuotiaana Mobility Gamingin riveissä. Hän pelasi OG Esportsin:n kanssa ensimmäisen kerran vuonna 2016, kävi vuoden verran välissä muualla ja sen jälkeen palasi takaisin OG:n riveihin kesällä 2018.

Uransa aikana ana kerkesi voittamaan mm. The Internationalin kahdesti ensimmäisenä joukkueena koskaan. Sen lisäksi Ana oli voittamassa mm. kaksi Major turnausta sekä useita pienempiä turnauksia. Uransa aikana ana voitti yhteensä reilut 6 miljoonaa dollaria palkintorahaa.

LUE MYÖS: Dota 2 TI 10 pelataan Tukholmassa, mutta SVT ei tätä huomioi

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!