Ruotsi ei antanut lupaa Dota 2 The Internationalille – Valve etsii uutta lokaatiota

Dota 2 The International 10 pelataan Tukholmassa

Edellinen kohu SVT:n päättömästä ratkaisusta olla tekemättä ruotsinkielistä lähetystä tulevista Dota 2 maailmanmestaruuskisoista on hädin tuskin hiipunut, kun uutta pommia viritellään taas. Ruotsi ei antanut lupaa Dota 2 The Internationalille – Valve etsii uutta lokaatiota. Ruotsin sisäministeriö ei nimittäin suostu luokittelemaan kilpapelaamista urheiluksi, eikä Dota 2 The Internationalia huippu-urheilutapahtumaksi, jonka myötä pelaajien on mahdotonta saada viisumit päästäkseen pelaamaan turnaukseen.

Jos tweetti ei näy, voit katsoa sen täältä! 

Tilanne on varsin surullinen kaikin puolin. On vaikea ymmärtää Ruotsin sisäministeriön sekä sisäministerin toimintaa. The Internationalin paluuta Eurooppaan on odotettu liki vuosikymmen, ja nyt, kun sellainen saatiin, niin rakas länsinaapurimme burgeroi oikein kunnolla. Valve anoi erityistä lupaa, mutta sekin hylättiin. Tilanne on varsin kestämätön, kun ajatellaan CS:GO majoreita, jotka olisi tarkoitus pelata Tukholmassa syksyllä.

Ruotsi on ollut jo pitkään e-urheilun huippumaa, ja sieltä tulee useampia tier 1 -tason joukkueita sekä maailman huipulla olevia pelaajia. Maata on pidetty Euroopassa jopa pioneerina kilpapelaamisen suhteen, mutta tällä hetkellä kaikki kehitys ollaan paiskaamassa suoraan kaivoon.

Sääliksi käy ruotsalaisia kilpapelaajia sekä Ruotsin e-urheiluskeneä. Mahdollisuudet oli vaikka ja mihin, mutta nyt valtion toimesta tulee sen verran kapuloita rattaisiin, että tulevaisuus ei kauhean valoisalta näytä. TI3 turnauksen voittanut The Alliancen nykyinen omistaja sekä toimitusjohtaja Jonathan “Loda” Berg kommentoi tapausta varsin yksiselitteisesti “on aika jättää Ruotsi ystäväiseni”, kun tunnettu Dota 2 striimaaja sekä Team Baldin riveissä pelaava Janne “gorgc” Stefanovski kommentoi ilmtoitusta.

Jos tweetti ei näy, voit katsoa sen täältä! 

Missä TI10 turnaus pelataan? Se jää nähtäväksi, mutta rakas länsinaapurimme on mahdollisuutensa ryssinyt oikein toden teolla.

Lue myös: Dota 2 TI 10 pelataan Tukholmassa, mutta SVT ei tätä huomioi 

Ota e-urheilu.org haltuun myös Twitterissä!

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004