Skinihuijarit eivät ole uusi asia e-urheilun maailmassa. Olemme nähneet useita tapauksia, joissa huijarit ovat esiintyneet Twitchissä esimerkiksi Natus Vinceren Oleksandr ”s1mple” Kostylievinä tai Cloud9:n ex-pro Michael ”shroud” Grzesiekinä, mainostaen sivustoja jotka varastavat varomattomien katsojien skinit.

Sivustolle meneviä katsojia pyydetään syöttämään Steam-tilin käyttäjätunnus ja salasana lunastaakseen ”palkinnon”, joka todellisuudella tarkoittaa varkaiden vain vievän kaiken tililläsi olevan tavaran.

Huijarit ovat siirtyneet nyt myös YouTubeen, jossa he pyörittävät feikkimainoksia esiintyen e-urheiluorganisaatioina, tarjoten jälleen ilmaisia skinejä Steam-tilitietoja vastaan. Myöskin suomalainen ENCE on joutunut huijarien kohteeksi.

– Rakas Youtube. Ymmärrämme että rakastatte ihmisiä jotka maksavat teille rahaa mainoksiensa pyörittämisestä – mutta emme arvosta brändimme väärinkäyttöä ihmisten Steam-tilitietojen varastamisessa. Varokaa näitä mainoksia – EMME JAA ilmaisia puukkoja, kertoi ENCE twiitissään.

ENCE

@ENCE
Dear @YouTube @YouTubeGaming,

We realize you love people paying money for adverts - but we don't appreciate our brand being misused wrongfully by someone to steal user Steam credentials.

Please keep avoiding this - we are still NOT giving away kinfrs

#EZ4ENCE

On selvää että YouTuben täytyy kyseisille mainoksille jotain tehdä, monien ihmisten menetettyä tuhansien eurojen arvoisia tilejään. Vain muutama viikko sitten, Shroud oli myöskin varsin shokissa sivuston toiminnasta, löydettyään CS:GO-huijausohjelman mainoksen omasta videostaan.

Mikäli haluat pitää oman Steam-tilisi turvassa, älä kirjoita omaa tunnustasi tai salasanaa minnekään muualle kuin Valven viralliseen Steam-sovellukseen.

Lue lisää: Pitäisikö CS:GOn Desert Eaglea muuttaa? Monien mielestä kyllä, mutta asia ei ole niin yksinkertainen

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.