CS:GO-pelaajat varokaa! ENCEn nimissä huijataan skinejä

© Kuva: ENCE

Skinihuijarit eivät ole uusi asia e-urheilun maailmassa. Olemme nähneet useita tapauksia, joissa huijarit ovat esiintyneet Twitchissä esimerkiksi Natus Vinceren Oleksandr ”s1mple” Kostylievinä tai Cloud9:n ex-pro Michael ”shroud” Grzesiekinä, mainostaen sivustoja jotka varastavat varomattomien katsojien skinit.

Sivustolle meneviä katsojia pyydetään syöttämään Steam-tilin käyttäjätunnus ja salasana lunastaakseen ”palkinnon”, joka todellisuudella tarkoittaa varkaiden vain vievän kaiken tililläsi olevan tavaran.

Huijarit ovat siirtyneet nyt myös YouTubeen, jossa he pyörittävät feikkimainoksia esiintyen e-urheiluorganisaatioina, tarjoten jälleen ilmaisia skinejä Steam-tilitietoja vastaan. Myöskin suomalainen ENCE on joutunut huijarien kohteeksi.

– Rakas Youtube. Ymmärrämme että rakastatte ihmisiä jotka maksavat teille rahaa mainoksiensa pyörittämisestä – mutta emme arvosta brändimme väärinkäyttöä ihmisten Steam-tilitietojen varastamisessa. Varokaa näitä mainoksia – EMME JAA ilmaisia puukkoja, kertoi ENCE twiitissään.

On selvää että YouTuben täytyy kyseisille mainoksille jotain tehdä, monien ihmisten menetettyä tuhansien eurojen arvoisia tilejään. Vain muutama viikko sitten, Shroud oli myöskin varsin shokissa sivuston toiminnasta, löydettyään CS:GO-huijausohjelman mainoksen omasta videostaan.

Mikäli haluat pitää oman Steam-tilisi turvassa, älä kirjoita omaa tunnustasi tai salasanaa minnekään muualle kuin Valven viralliseen Steam-sovellukseen.

Lue lisää: Pitäisikö CS:GOn Desert Eaglea muuttaa? Monien mielestä kyllä, mutta asia ei ole niin yksinkertainen

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.