Twitch on nähnyt kasvavan määrän huijareita esittämässä tunnettuja CS:GO-pelaajia. Huijarit tarjoavat striimeissä ”ilmaisia” skinejä, ja fanit ovat alkaneet ihmetellä, miksi trendi jatkuu edelleen.

Jo pitkän aikaa, huijarit ovat soluttautuneet Twitchin kategorioihin kuten OSRS, Dota 2, käyttäen katsojabotteja nostaakseen kanavan listan kärkeen näyttääkseen suositulta. CS:GO-kategoriassa huijarit ovat taas menneet niinkin pitkälle, että he esittävät tunnettuja pro-pelaajia.

Pelaajat kuten ranskalaistähti Mathieu ”ZywOo” Herbaut, Oleksandr ”s1mple” Kostyliev, Jake ”Stewie2k” Yip, sekä Michael ”Shroud” Grzesiek ovat olleet tällaisten huijarien kohteena, ja heidän vanhoja striimejään on edelleen lähetetty huijareiden toimesta, mainostaen ilmaisia skinejä.

Yhteisö on hämillään Twitchin reaktiosta asiaan – sen puuttuessa kokonaan – ongelman laittaessa paremmasta tietävän nuoren katsojakunnan riskialttiiksi huijauksille.

S1mple on twiitannut asiasta oman mielipiteensä, saamatta kuitenkaan vastausta Twitchiltä:

”Näen joka päivä huijareiden esittävän minua Twitchissä. Eikö teidän vastuu ja tehtävä ole suojella käyttäjiänne tällaiseltä?”

Sasha

@s1mpleO
I see my live fake profiles on twitch scamming people everyday, wtf? Isn’t it your responsibility to protect your own people?

Jos katsojat erehtyvät klikkaamaan striimien linkkejä, heidät ohjataan kirjautumaan Steam-palvelua muistuttavalle sivustolle. Jos erehdyt laittamaan sivustolle kirjautumistietosi, voit sanoa CS:GO-skineillesi hyvästit, huijareiden tyhjentäessä tilisi.

Reddit-käyttäjä jakoi sunnuntaina kuvan kahdesta katsotuimmasta CS:GO-kategorian kanavasta, jotka molemmat kuuluivat kyseisille huijareille, esittäen s1mpleä sekä Shroudia.

top 2 viewed cs:go channels are scams and twitch isnt doing anything about it from LivestreamFail

Jos törmäät Twitchissä vastaavanlaisiin huijausyrityksiin, on parasta ilmoittaa siitä välittömästi sivuston ylläpitoon, jotta striimi saataisiin alas mahdollisimman nopeasti.

Lähteet: Dexerto, Kuva: StarLadder / Valve