Dexerton lähteiden mukaan Valve on palauttamassa jättiturnaukset kalenteriin. Suunnitteilla on nimittäin kahdet CS:GO majorit vuonna 2022!

Alunperin ESL One Rio major oli tarkoitus pelata jo vuonna 2020, mutta maailmaa ravistelleen pandemian myötä turnausta siirrettiin useampaan kertaan kohti tulevaisuutta. Tunnelin päässä on kuitenkin alkanut näkymään valoa, sillä ESL on Dexerton lähteiden mukaan keskusteluissa Valven kanssa kahden CS:GO major turnauksen järjestämisestä vuodelle 2022.

Lue myös: SEULin pelaajalisenssillä pääsee treenaamaan koronarajoituksista huolimatta!

Jos tweetti ei näy, voit katsoa sen täältä!

Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että IEM Rio Major olisi tapahtumassa vuoden 2022 syksyllä alkaen 31. lokakuuta ja finaalit pelattaisiin 13. marraskuuta. Pudotuspelit todennäköisesti pelattaisiin Jeunesse Arena:lla, jossa ne piti myös alunperin pelata. Samaisella areenalla on aiemmin pelattu mm. vuoden 2017 League of Legendsin mid-season invitational sekä Rainbow Six Siege Season 8 Pro League Finals vuonna 2018. Championship Stage:n pelipaikasta ei vielä ole varmempaa tietoa, mutta kaiken järjen mukaan myös se pelattaisiin samassa kaupungissa.

Tapahtuman alkuperäinen nimi oli ESL One: Rio Major, mutta se vaihdettiin IEM nimen alle historallisen sopimuksen myötä, kun ESL jatkoi yhteistyötään Intelin kanssa. Yhteistyö kahden jättitoimijan välillä tulee jatkumaan ainakin vuoden 2025 IEM Katowice turnaukseen asti.

Intel News

@intelnews
Intel and @ESL Gaming will invest $100 million in #esports through 2024, marking the longest-running partnership in esports history. intel.ly/3gJWMzN

Jos tweetti ei näy, voit katsoa sen täältä!

CS:GO Major 2022 kevät

Samaisten lähteiden mukaan suunnitelmissa on toinen major turnaus, joka pelattaisiin toukokuussa. Päivämäärät olisivat 9.-22. toukokuuta, mutta tietoja siitä, että missä turnaus järjestettäisiin on pysynyt salaisuutena. ESL on kuitenkin ilmeisesti jatkuvassa kommunikaatiossa Valven kanssa, jotta nämä tapahtumat saataisiin pitkästä aikaa järjestettyä kahdesti vuodessa, kuten aiemmin on ollut tapana.

Edelliset kaksi CS:GO majoria ovat järjestäneet PGL (Tukholma, 2021 loppuvuodesta) sekä StarLadder (Berliini, syksyllä 2019). Tuplamajorit uudistetulle ESL FACEIT Groupille olisi varsin kova veto ja kilpailijat jäisivät nuolemaan näiltä osin näppejään ainakin tämän vuoden osalta.

Lue myös: Suomalainen CS:GO superlupaus vapautuu banneistaan tasan vuoden päästä!

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!