Burger King pyörittää striimauspalvelu Twitchissä kyseenalaista mainoskampanjaa, joka käyttää hyväkseen striimaajien lahjoituksia mainostaakseen hampurilaisia.

Burger King on pyörittänyt lähiaikoina kyseenalaista mainoskampanjaa striimauspalvelu Twitchissä. Yhtiö lähettää striimaajille rahaa, joilla on lahjoituksissaan käytössä tekstistä puheeksi -botti (TTS), mainostaakseen pikaruokaketjun tuotteita.

Lahjoitukset ovat olleet suuruudeltaan 3–5 dollarin arvoisia. Striimaajan saadessa lahjoitus, lukee automatisoitu TTS-botti lähetetyn viestin kaikille katsojille, kertoen mitä tällä summalla saisi Burger Kingistä ostettua.

Burger King on julkaissut myös mainostoimisto Ogilvy:n kautta The King of Stream -nimisen mainoksen, jossa on kohokohtia striimaajista, jotka reagoivat positiiviseen sävyyn lahjoituksen yhtiöltä saadessaan.

Mainos kuitenkin kertoo vain yhden puolen koko tarinasta, sillä kaikkia striimaajia Burger Kingin uusi kampanja ei ole ilahduttanut.

Hyvä esimerkki tästä on Ross ”RubberNinja” O’Donovan, joka sai Whopper-ateriaa mainostavan lahjoituksen. Hän käytti kuitenkin tilaisuuden hyväkseen, ja alkoi lahjoituksen jälkeen mainostamaan Burger Kingin australialaista kilpailijaa, Hungry Jacksia, josta hän omien sanojensa mukaan pitää enemmän.

Kuten oli arvattavissa, RubberNinjan striimistä kaapattu video ei päätynyt tämän vuoksi Oglivyn julkaisemalle mainokselle. Hän kuitenkin editoi tämän jälkeen itse oman version mainoksesta, jonka voit katsoa alapuolelta löytyvästä twiitistä.

Tämän lisäksi RubberNinja kertoi pitävänsä Burger Kingin mainoskampanjaa todella alhaisena vetona. Samaa mieltä olivat myös useat twiittiin kommentoineet.

RubberRoss

@RubberNinja
Hey @BurgerKing you guys took out our talk, so I put it back in for you. Also this marketing is scummy as hell, don't ever do it again.

Eettisestä näkökulmasta katsottuna on Burger Kingin mainoskampanja erittäin kyseenalainen. Se kaappaa striimin käyttöönsä ilman sopimusta mainostamisesta tai sen hinnasta, josta yleensä päättää mainostilan haltia itse, eli tässä tapauksessa striimaaja.

Vaikka Burger King sanoisi maksavansa mainoksista lahjoittamillaan rahoilla, on niiden hinta hyvin paljon alle sen, mitä normaali mainostila verkossa yleensä maksaa – varsinkin jos katsojia löytyy useita kymmeniä tuhansia.

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.