Australialaiset joutuivat jättämään karsinnat väliin Valorantissa koronan takia. Kyseessä oli viimeinen mahdollisuus päästä vuoden suurimpaan Valorant-turnaukseen.

VALORANT Champions Tour käynnisti viikon maanantaina surullisilla uutisilla. Australialaiset joukkueet ORDER ja Chiefs Esports Club eivät pääse osallistumaan Pohjois-Amerikan Last Chance -karsintoihin, sillä koronapandemia esti matkustamisen ajoissa.

Joukkueet taistelivat jatkopaikat Oseanian karsinnoista syyskuussa, mutta nyt käteen jäi vain voitetut palkintorahat. Karsintojen piti olla australialaisille iso mahdollisuus näyttää taidot maailman parhaita joukkueita vastaan, joten pettymys on iso.

Riot Games yritti tehdä kaiken mahdollisen, jotta joukkueet pääsisivät pelaamaan, mutta osallistuminen jouduttiin perumaan.

– Molemmille organisaatioille tullaan korvaamaan tämä surullinen tapaus ja tunnustetaan joukkueiden vahvat VCT-kaudet, tiedote kertoo.

Chiefs ja ORDER ovat käyttäneet kuukausia, jotta joukkueet ovat päässeet kilpailemaan karsinnoissa ja saadakseen tarpeeksi pisteitä. Tiedote kertoo, että turnaus olisi auttanut paikallista Valorant-yhteisöä ja mahdollisesti tuonut uusia yhteistyökuvioita.

ORDER

@ORDER_army
ORDER and @ChiefsESC Joint Statement - #VCT: NA LCQ

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

Riot Games reagoi tilanteeseen ja muutti paljon kritisointia kohdanneen formaatin. Nyt kahdeksan joukkuetta ottelee double elimination -systeemillä. Karsinnat alkavat 12. lokakuuta ja tämä on joukkueiden viimeinen mahdollisuus lunastaa paikka Champions -turnaukseen Saksaan. Vain voittaja pääsee mukaan. Karsinnoissa pelaavat 100 Thieves, Luminosity Gaming, XSET, Gen.G Esports, Cloud9 Blue, FaZe Clan, Rise ja Version1.

Ennen muutosta LAN-turnaus oli tarkoitus järjestää yhdestä tappiosta ulos -formaatilla ja se keräsi paljon kritiikkiä.

Kuva: Valorant Esports

Lue myös: Hulvaton video! OG:n Sebastian ”Ceb” Dabs pelaa silmälapun kanssa

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!