BLAST Pro Series: São Paulo 2019 -turnaus saavutti viime yönä huipennuksensa, kun finaalissa kohtasivat yhdysvaltalainen Team Liquid ja tanskalainen Astralis.

Lue myös: Liquid pudotti ENCE:n tasapelillä! Suomitiimi suuntaa seuraavaksi näytösotteluun

Tasapelillä finaaliin

Yö oli täynnä tiukkoja tilanteita, kun myös suomalainen kokoonpano ENCE taisteli paikasta turnauksen loppuottelussa. Ratkaiseva kohtaaminen Team Liquidia vastaan päättyi tasapeliin, mutta isommalla määrällä yhteenlaskettuja erävoittoja yhdysvaltalainen joukkue jatkoi matkaansa finaaliin. ENCE joutui puolestaan tyytymään turnauksen pronssisijaan.

Finaalissa vastustajaansa odotti Astralis, joka oli puskenut koko turnauksen läpi puhtain lukemin. ”Paras kolmesta” -mentaliteetilla toteutetun ottelun ensimmäisen erän nappasi itselleen Dust2-kartassa Liquid, mutta Inferno ja Overpass taittuivat tanskalaisjoukkueen voittojuhlaksi. Viimeisessä kartassa Liquid ei onnistunut enää saamaan kuin kaksi kierrosvoittoa itselleen.

BLAST Pro Series: São Paulo 2019 -turnauksen voitolla Astralis tienasi 125 000 dollaria. Puolestaan Liquid ansaitsi 50 000$ ja ENCE 25 000$.

Astralis Counter-Strike

@AstralisCS
🏆🏆🏆

@BLASTProSeries SÃO PAULO Champions!

Thank you SO MUCH to everyone in the arena, our sponsors, everyone back home and our families 🖤❤️

#ToTheStars ✨

ENCE lähtee kotiin 45 000 dollaria rikkaampana

Turnaus ei kuitenkaan ollut ENCE:n osalta ohi, sillä kolmannelle sijalle sijoituttuaan joukkue pääsi osallistumaan tapahtumassa järjestettyyn näytöspeliin. Pro Standoff -taistelu toteutettiin viiden 1v1 Aim Duel -ottelun hengessä ja suomalainen joukkue pääsi valitsemaan itselleen vastustajan muista turnauksen osallistujista.

ENCE valitsi vastustajakseen kohteliaasti kotikentällään pelanneen brasilialaisen MIBR:n, joka ei ollut onnistunut saamaan itselleen yhtään voittoa turnauksen aikana. Ottelu käytiin hassuttelun merkeissä, eikä edes 20 000 dollarin palkinto voittajalle tuntunut häiritsevän hauskanpitoa.

Taistelu taukosi lopulta lukemin 35-24 ENCE:n voitoksi. Tämä tarkoitti sitä, että joukkue tienasi kokonaisuudessaan Brasilian turnauksesta 45 000 dollaria.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli