Kukapa ei haluaisi tietää, että onko hän pistänyt pelin tuoksinassa hengiltä ketään julkimoa. Varsinkin Battle Royale -peleihin kuuluu selkeä anonymiteetti, muiden pelaajien kanssa tulee vain hyvin harvoin varsinaisesti rupateltua. Ja mielenkiintoista olisi tietää tilanne myös toisinpäin, onko kukaan somejulkkis pistänyt sinusta ilmoja pihalle?

Eurogamer uutisoi, että tähän tiedonjanoon on nyt olemassa lääke. Sovellus nimeltä PUBG Report kertoo, onko kukaan pelikuvaa lähettänyt kuollut sinun luodeistasi, tai onko kukaan tuikuttanut sinua hengiltä.

Sovelluksen käyttäminen on kaiken lisäksi äärimmäisen helppoa. Pelaajan tarvitsee ainoastaan heittää oma pelinimi hakukenttään ja ohjelma kertoo tulokset. Valitettavasti se kuitenkin näyttää tulokset vain 14 päivän päähän, eli elinikäisiä tilastoja ei sen kautta saa.

Ja mikä parasta! Teoriassa ohjelman pitäisi jopa etsiä hetki, jolloin surmatyö on tapahtunut, eli pääset näkemään itsesi joko uhrin tai voittajan roolissa. Sovellus toimii tällä hetkellä ainoastaan PC-ympäristössä.

Melko kätsyä.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli