Yhdysvaltain laivasto yrittää kohentaa imagoaan pelaajien keskuudessa pistämällä pystyyn CS:GO-joukkueen

Laivasto on hakenut apua joukkueen pystyttämiseen kilpapelaamisen isoimmilta nimiltä.

Yhdysvaltain laivaston värväämisestä vastuussa oleva osasto on saanut yhteistyökumppanikseen elektronisen urheilun joitain isoimpia nimiä. Mukaan ovat lähteneet Twitch, ESL, DBLTAP, sekä Evil Geniusesin kilpapeliorganisaatio.

Laivasto on pyrkinyt parantamaan näkyvyyttään ja imagoaan nuoremman sukupolven, ja erityisesti pelaajien keskuudessa. Laivasto esimerkiksi sponsoroi DreamHack Anaheimissa tapahtuman BYOC-aluetta (Bring Your Own Computer), ja heidän oma kilpapelijoukkuuensa haastoi pelaajia eri peleissä.

Laivaston oma CS:GO-joukkue nähdään heidän ilmoituksensa mukaan tämän vuoden TwitchConissa, joukkuetta valmentavan Evil Geniusesin ohella. Laivasto tuottaa myös yhteistyössä Twitchin kanssa laivastoelämää ja kilpapelaamista esittelevän minisarjan.

Yhteistyökuvioiden taustalla on luonnollisesti tarve saada kontaktia laivaston kohdeyleisöön värväämisen näkökulmasta, eli 18-28 vuotiaisiin nuoriin aikuisiin. Perinteisten mainoskanavien ja rekrytointikeinojen teho on romahtanut, joten laivasto on joutunut uudelleen miettimään mistä tavoittaa kohdeyleisönsä. Keskimäärin alle 25-vuotias elektronista urheilua seuraava ja harrastava yleisö tarjoaa erinomaisen kohteen.

 

Kuva: U.S. Navy.