15-vuotiaan World of Warcraftin tuleva lisäosa ’Shadowlands’ on MMORPG-pelaajan parasta aikaa, jos pelin ohjaajaan Ion Hazzikostasiin on uskominen.

Blizzardin World of Warcraft on yksi pisimpään olleista nettipeleistä. Peli on saamassa tänä vuonna kahdeksannen lisäosajulkaisunsa. Lisäosat tulevat yleensä joka toinen vuosi ja ovat usein erittäin odotettu päivitys.

Vaikka jatkuva pelin päivittely ja lisäosien julkaisu on pelin fanille unelmien täyttymys, on kova päivitystahti musertavaa uusille tai palaaville pelaajille.

”Tämä peli on ollut pelattavissa 15 vuoden ajan, se herättää kunnioitusta. Olen pelannut pelin kaikki vuodet. Samaan aikaan pelin runsaus, syvyys ja sisällön historia voi olla myös este uusille pelaajille.” – Ion Hazzikostas

Hazzikostas sanoi pelissä olevan sadoiksi tunneiksi tarinaa, mutta uudet pelaajat eivät käy sitä läpi, sillä heillä ei ole siihen tarvetta päästäkseen pelaamaan ystäviensä kanssa tuoreinta sisältöä.

”Se sai meidät nopeuttamaan peliä ajan myötä. Valitettavasti olemme nyt vieneet pelin tilanteeseen, jossa tahdistus ei ole ollut sitä mitä pitäisi. Sen olemme nähneet erityisen musertavana uusille pelaajille.” – Ion Hazzikostas

Asiat ovat valmiina muuttumaan Shadowlandsin lähestyessä. Uuden lisäosan tarina, jossa nähdään pelin pahamaineinen Sylvanas Windrunnerin avaavan portaali epäkuolleitten maailmaan.

Lue lisää: Twitch-pioneeri ja WoW-legenda Byron ”Reckful” Bernstein on kuollut – fanit kokoontuivat World of Warcraftiin muistamaan

Ion Hazzikostas kertoo, että epäkuolleiden maailmassa (Shadowlands) vanhat tarinat ovat ”helpommin luotavissa” takaisin peliin, joka helpottaa uutta tai palaavaa pelaajaa tarttua kiinni tarinaan.

’Shadowlands’ on todennäköisesti paras aika hypätä World of Warcraftin maailmaan uutena pelaajana, jopa parempana kuin vuonna 2004. Tavoitteemme oli helpottaa uusien pelaajien matkaa uudessa ”maailmassa”.

Yksi keino on uusi pelin esittelykokemus ’Exile’s Reach’. Uusille pelaajille suunnattu kokemus avaa Horden ja Alliancen tarinaa ja kertoo missä World of Warcraftissä mennään vuonna 2020.

Exile’s Reachissa pelaajat käyvät harjoituksien läpi, jossa heille kerrotaan kyvyistä, hahmoluokista ja yksinkertaisista tehtävistä. Pelin elementit tulee samalla tutuiksi. Kun tuore pelaaja on läpäissyt Exile’s Reach -harjoituksen, pääsevät he nykyiseen lisäosaan Battle for Azerothiin joka on perinteistä Horde vs. Alliance tarinaa.

Lue lisää: World of Warcraft: Shadowlandsille vihdoin suuntaa antava julkaisupäivä

Shadowlands siirtyy beta-vaiheeseen tällä viikolla.

Eurheilu.org on myös Discordissa! Liity keskusteluun osoitteessa: discord.gg/znGMa7r