World Electronic Sports Games on paljastanut tulevan WESG CS:GO Grand Final -turnauksen Group Stagen karsintaryhmät, mikä on aiheuttanut hämmästelyä ja ärtymystä pelaajien keskuudessa. Varsinkin Aleksi ”allu” Jallin äimistynyt Twiitti on noussut otsikoihin:

Suurin osa paikalle kutsutuista 32:sta tiimistä sijoittuu maailmantilastoissa jonnekin keskivälin tienoille. Tästä poikkeuksena ovat skenen jättiläiset, kuten NiP, Fnatic, G2 ja tietenkin suomalainen ENCE. Olisikin loogista ajatella, että menestyneimmät joukkueet olisi jaettu tasaisesti lohkojen kesken siten, etteivät isot joukkueet joutuisi heti ottelemaan vastakkain.

Kuitenkin jostain tuntemattomasta syystä kaikki huippujoukkueet on ängetty samoihin ryhmiin. Esimerkiksi ENCE ja Fnatic aloittavat taistelun samassa lohkossa, kun taas G2 ja NiP kohtaavat myös toisensa heti kättelyssä.

Kysymys kuulukin: onko kyseessä puhdas vahinko vai tietoinen valinta?

Kiinassa Chongqing Olympic Sports Centerissä järjestettävä turnaus on jo pelkästään palkintopotiltaan valtava, sillä turnauksessa on jaossa yhteensä 890,000 dollaria.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli