Valorantin huijauksenestoa epäiltiin vakoiluohjelmaksi – näin Riot Games vastasi

Jos olet seurannut Valorant-huumaa, olet luultavasti kuullut Riot Gamesin huijauksenestosta, ja siitä miten se käynnistyy tietokoneesi käynnistyessä.

Kun syytöksiä Riot Gamesin ”vakoilusta” pelaajiansa kohtaan alkoi sataa, antoi yhtiö lausunnon, miten Vanguard-huijauksenesto oikeasti toimii ja miten se vaikuttaa tietokoneeseesi.

Valorantin huijauksenestovastaava Paul ”Arkhem” Chamberlain kertoi syväluotaavasti Vanguardin toiminnasta Redditissä, varmistaen Vanguardin todellakin käynnistyvän koneesi kanssa. Mutta miksi?

Arkhem kertoi syyksi, että tällä tavoin huijausohjelmia ei voida käynnistää ennen huijaukseneston käynnistämistä, ja täten sen kiertäminen olisi hankalampaa. Ohjelma on suunniteltu vievän mahdollisimman vähän koneen resursseja, eikä se kommunikoi Riot Gamesin servereiden kanssa pelin ollessa kiinni.

Pelaajat voivat poistaa tietokoneen mukana käynnistyvän ohjelman milloin vain haluavat, mutta ohjelma ei tällöin lue konetta luotettavaksi, eikä päästä enää pelaamaan ilman uutta käynnistystä.

Arkhem kertoi yhtiön olleen myös erittäin varovainen ohjelman kanssa, ja useat tietoturva-ammattilaiset ovat hänen mukaansa tutkineet sitä vikojen varalta.

Koska asia on aiheuttanut paljon suuttumusta, on Riot kertonut poistavansa koneen mukana käynnistyvän ohjelman osan, jos se ”alkaa aiheuttamaan enemmän pahaa kuin hyvää.”

Eurheilu.org on myös Discordissa! Liity keskusteluun osoitteessa: discord.gg/znGMa7r

Kuva: Riot Games


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.