Jaryd ”Summit1g” Lazar antoi mielipiteensä pitkään odotetusta Counter-Strike: Global Offensiven Krieg-päivityksestä.

Riot Gamesin suljetussa betassa olevasta Valorant-pelistä on tullut FPS-pelimarkkinoiden kuumin nimi – ainakin toistaiseksi. Peli rikkoi viime viikolla Twitchin ennätyksen 34 miljoonalla päivässä katsotulla tunnilla, ja luo se selvästi painetta myös kilpailijoidensa niskaan.

Uusi huijauksenesto, 128-tick serverit, ei peekkaajan etua. Nämä ovat syitä miksi monet CS-veteraanit – kuten Summit1g ja Michael ”shroud” Grzesiek – ovat innoissaan Riot Gamesin uudesta FPS-pelistä.

Valorant panostaa pelikokemukseen. (Kuva: Riot Games)

CS:GO on puolestaan saanut pitkään kritiikkiä päivityksiensä hitaasta tahdista. Pelaajat pyysivät ylivoimaisena pidettyyn Kriegiin muutosta vaikka kuinka kauan, mutta pelinkehittäjät pysyivät asiasta hiljaisina. Päivitykset mitä peli sai, sisälsivät lähinnä vain uusia skinejä ja turhia karttoja.

Valorantin saapuminen pelimarkkinoille 7. huhtikuuta sai kuitenkin myös Valven hereille, ja 10. huhtikuuta sai Krieg – toiselta nimeltään SG 553 – vihdoin pitkään odotettuja muutoksia.

Entinen CS-konkari, nykyisin enimmäkseen Valorantia striimaava Summit1g antoi myös mielipiteensä asiasta.

– Eli mitenkä kauan SG 553 on ollutkaan rikki? Ja kerrotte minulle kolme päivää Valorantin suljetun betan alettua, että olette nyt korjanneet ongelman, mikä on ollut pelissä ikuisuuden?

– Jep jep, näen teidän lävitse, eikä kukaan tartu nyt syöttiinne – teidän on paras toivoa että Valorant ei menesty.

Summit jatkoi vertaamalla tilannetta kahden limonadikojun kilpailuun, missä ”CS:GOn limonadi on kehittänyt itselleen huonon maineen”, eikä hän aijo ainakaan hetkeen rynnätä sitä takaisin juomaan.

– Join sitä limonadia liian pitkään ilman vaihtoehtoja, ja nyt menee aikaa ennen kuin onnistutte kieroilemaan minut takaisin.

Loppujen lopuksi vain aika kertoo, tuleeko Valorant kilpailemaan CS:GOn kanssa suosituimman FPS-pelin tittelistä. Summit1g kuitenkin selvästi uskoo Valorantin olleen syy, miksi Valve viivytti Krieg-päivitystä näinkin pitkälle.

Eurheilu.org on myös Discordissa! Liity keskusteluun osoitteessa: discord.gg/znGMa7r

Kuva: Summit1g/Valve