Valorant vai CS:GO? Kumpaa sinun kannattaisi pelata

Jos haluat aloittaa kilpailullisen FPS-pelin pelaamisen, ovat Valorant ja Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) molemmat oivia valintoja. Kummatkin peleistä tarjoavat hyvän annoksen haastetta, mutta hieman eri tavoin.

On olemassa kuitenkin muutamia asioita, joita sinun kannattaa harkita, ennen kuin teet päätöksen omistautua toiselle näistä maailman suosituimmista FPS-peleistä.

Agentit

Kuva: Riot Games

Molemmat pelit ovat hyvin samankaltaisia, mutta niissä on myös useita määrittäviä eroja, jotka voivat auttaa päättämään kumpi peleistä sopii sinulle paremmin. Suurin näistä eroista on Valorantin agentit.

CS:GOssa pelaaja voi ostaa samat tavarat, eikä hahmoilla ole erityiskykyjä. Valorantissa, jokainen pelaaja valitsee ennen ottelua käyttöönsä agentin, joilla jokaisella on käytössään erilaisia erikoiskykyjä. Agenttien kyvyt lisäävät otteluihin paljon variaatiota ja muuttuvia pelielementtejä, mutta tuovat myös mukanaan jonkin verran tasapaino-ongelmia.

Kartat ja päivitykset

Kuva: Valve / Riot Games

Toinen suuri ero pelien välillä on niiden kartat. CS:GO suosii laajempia ja avoimempia karttoja, Valorantin karttojen ollessa pienempiä, sekä pitävän sisällään enemmän käytäviä ja ahtaita tiloja.

Mitä päivityksiin tulee, saa Valorant niitä enemmän, ollessaan vielä suhteellisen uusi peli. CS:GO saa puolestaan vähemmän päivityksiä, joka toisaalta tarjoaa pelaajille enemmän aikaa tottua niiden mukana muuttuvaan metapeliin.

Kumpaa sinun kannattaisi pelata

Jos et ole varma kumpaa peliä juuri sinun kannattaisi pelata, on hyvä ottaa huomioon Valorantin olevan paljon aloittelijaystävällisempi.

CS:GOssa hyvän ottelukokemuksen saamiseksi joutuvat pelaajat käyttämään kolmannen osapuolen pelipalveluita, kuten FACEIT:iä. Syynä tälle on pelin omien matchmaking-servereiden 64-bittinen tickrate, sekä käytännössä olematon huijauksenestojärjestelmä.

Jos kolmannen osapuolen palveluiden käyttäminen ei sinua taas haittaa ja etsit tasapainoista pelikokemusta, on CS:GO sinun valintasi. Jos taas haluat pelata uutta markkinoilla olevaa peliä, jolla on vielä valtavasti mahdollisuuksia parantaa, etkä halua käyttää kolmannen osapuolen palveluita hyvän pelikokemuksen saamiseksi, kannattaa sinun suunnata Valorant-kentille.

On myös hyvä ottaa huomioon, että CS:GOn ja Valorantin samankaltaisuuden takia siirtyvät pelitaidot suhteellisen helposti myös pelistä toiseen. Tämä on myös yksi syy, miksi useat CS:GO-ammattilaiset ovat vaihtaneet Valorant-pelaajiksi, tuoreimpana ollen ruotsalainen CS-legenda Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund.

Lue lisää: CS-legenda GeT_RiGhT siirtyy Valorant-pelaajaksi – ENCEn Jamppi julkaisi jäähyväisviestin Twitterissä

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.