Amazon Games:in uusi MMO Lost Ark julkaistiin. Peliin pääseminen on kuitenkin liki mahdotonta.

Jättiyhtiö Amazonin Lost Ark aukesi tänään länsimaisille pelaajille, mutta vähemmän yllättäen serverien aukeaminen ei tapahtunut ongelmitta. Pelin valmistukseen on upotettu reilu 85 miljoonaa USA:n dollaria, ja se julkaistiin alunperin Etelä-Koreassa vuonna 2019. Virallinen julkaisu länsimaissa on 11. helmikuuta, mutta peliin pääsi jo tänään tiistaina 8. päivä. Erittäin odotetun pelin julkaisu ei kuitenkaan sujunut ongelmitta, kuten monet osasivat varmasti odottaakin.

Lue myös: Otto ”OttoNd” Sihvo ilmiliekeissä – HAVU:lle elintärkeä voitto

Pelaajille on ollut mahdollista ladata peli etukäteen Steam kirjastoonsa odottamaan, ja sisään piti päästä käytännössä suoraan. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, ja soppa oli aikalailla valmis samointein. Sen sijaan, että peliin olisi päässyt suoraan sisään, lähti Steam tekemään omia temppujaan ja peli piti ”un-packata”, joka sai koko Steam -clientin käytännössä jäihin, kun miljoonat ihmiset ympäri maailmaa pyrki sitä samaan aikaan tekemään.

Servereitä Euroopalle, Etelä- sekä Pohjois-Amerikalle oli yhteensä 21, mutta se ei näytä riittävän alkuunkaan. Käytännössä tunti pelin aukeamisesta servereille jonotti tuhansia ihmisiä ja streamaajat osasivat kertoa, että jono sisään oli pahimmillaan yli 10 tuntia. Jotain pelin suosista kertoo se, että erittäin tunnettu striimaaja Zack, eli Asmongold, oli ensimmäisenä kokeilemassa Lost Arkia ja hänen striimillään oli samantien lähes 280 000 katsojaa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä!

Vain muutama kuukausi sitten Amazon Games julkaisi New World -nimeä kantavan MMO-pelin, joka on käytännössä nyt jo kuollut. Peli julkaistiin keskeneräisenä ja päivien jonot servereille olivat liikaa pelaajakunnalle josta yli 90% lopetti ensimmäisen kuukauden aikana.

Mielenkiintoista onkin seurata, että miten Lost Ark selviää ensimmäisistä kuukausista ja tuleeko pelistä todellisuudessa niin iso hitti, kun mitä siitä odotetaan. Alta näet vielä yhteisön reaktioita pelin aloittamisen suhteen:

🏳️‍⚧️💙Ayasu | Blue Red Panda💙🏳️‍⚧️

@AyasuVT
#LostArk off to an amazing start.

(Not mad, just amused because this is a whole new error I've never seen. lol)

Jos tweetti ei näy, voit katsoa sen täältä!

Maygi 💫🎀 Magical Girl VTuber

@MaybeMaygi
HAVE FUN IN #LostArk GUYS

Jos tweetti ei näy, voit katsoa sen täältä!

Ashra

@AshraPlays
#LostArk launch going well.

Why do I have to be connected to the server to unpack something I already downloaded?

Jos tweetti ei näy, voit katsoa sen täältä!

Lue myös: Näin CS-yhteisö reagoi pashaBicepsin kamppailulajien debyyttivoittoon

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!